Vakspecialist ondernemer

Docent legt een business model uit aan studenten Docent legt een business model uit aan studenten Docent legt een business model uit aan studenten

Vakspecialist ondernemer

In het kort

Ontwikkel het vakmanschap en de ondernemersvaardigheden die nodig zijn om jouw eigen bedrijf te starten tijdens de opleiding vakspecialist ondernemer!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25997

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het ontwikkelen van een bedrijf! Van idee tot eigen onderneming. Je gaat aan de slag met allerlei vaardigheden die nodig zijn als zelfstandig ondernemer. Zo leer je het maken van een ondernemingsplan, het uitvoeren van marketing- en communicatiewerkzaamheden en het doen van de administratie. Maar ook zaken als netwerken, presenteren en duurzaamheid komen aan bod tijdens deze opleiding ondernemer op mbo niveau 4.

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding vakspecialist ondernemer.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

De opleiding vakspecialist ondernemer duurt één jaar. Tijdens dit jaar werk je aan verschillende competenties die je als ondernemer nodig hebt. Dit doe je allemaal vanuit jouw eigen onderneming. Zo doe je ook echt ervaring op als startend ondernemer en ervaar je waar ondernemers mee te maken krijgen. Je wordt uitgedaagd om kansen te zien, deze te grijpen en zo meerwaarde te creëren.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je minimaal 16 uur per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

 

Met een diploma van deze mbo-opleiding ondernemer kun je meteen aan de slag met jouw eigen onderneming. Droom je van een eigen kapsalon of accountantsbureau? Of wil je als zelfstandige aan de slag in de zorg of de bouw? De keuze is aan jou. Aan het einde van de opleiding vakspecialist ondernemer heb je een startklare startup.

Als vakspecialist ondernemer kun je goed zelfstandig aan het werk. In jouw werk zet je jouw sociale, commerciële en innovatieve vaardigheden in. Je bent enorm gedreven om jouw onderneming tot een succes te maken. Je denkt altijd een aantal stappen vooruit, durft risico's te nemen en neemt ook de verantwoordelijkheid voor jouw eigen beslissingen. Je moet dus durven, maar dan ben je wel eigen baas!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 65,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een mbo-diploma niveau 3
  • én een ondernemingsdroom. Je hoeft nog geen eigen onderneming te hebben. Maar het is wel belangrijk dat je een idee hebt waarin je wil ondernemen

Een schooldag

Dag
Woensdag
Coaching  
Workshop ondernemen  
Werken aan opdrachten  
Lunch
pauze
Masterclass  
AVO-vakkenWerken aan Nederlands, Engels en rekenen
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Studenten ondernemen bekijken verkoopcijfers op laptop
50% Praktijk
50% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 50% van de opleiding vakspecialist ondernemer besteed je in en aan de praktijk. De overige tijd werk je aan de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
7,1 landelijk
Geslaagde studenten 70%
70% landelijk
Afgestudeerden met werk -
85% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024