Oriëntatiejaar / Toekomstjaar

Commercieel medewerker (3)

Oriëntatiejaar / Toekomstjaar

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 79090

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Wat zou er gebeuren als jij een jaar lang op ontdekking mag gaan? En je mag experimenteren met de beroeps- en opleidingsmogelijkheden die het leven en de regio jou te bieden hebben? Het Toekomstjaar geeft jou die oriëntatiemogelijkheid!

Bij het Toekomstjaar draait het om jou. Je gaat actief aan de slag om jezelf verder te ontdekken en te ontwikkelen. Het Toekomstjaar zit vol toffe workshops, gastsprekers, activiteiten, noem maar op. Daarnaast is er veel ruimte en tijd om te oefenen in creatief denken, sociaal vaardig te worden, bedrijven te bezoeken, interactie aan te gaan, interessante mensen te leren kennen en vooral veel DOEN! Wil je zelf iets organiseren of toevoegen aan het lesprogramma? Dat kan! Eigen inbreng wordt gestimuleerd. 

Zie dit Toekomstjaar als een tussenjaar om jouw toekomst te onderzoeken. Het is een jaar dat draait om ontdekken, experimenteren, ervaren en groeien.

Het programma doorloop je niet alleen, maar samen met een groep leeftijdsgenoten en enthousiaste coaches/docenten. Je leert elkaar goed kennen en steunt elkaar door dik en dun. Het jaarprogramma is opgebouwd uit blokken met thema’s. De workshops en andere activiteiten zijn telkens afgestemd op het thema van het blok. Daarnaast loop je verschillende stages om je goed te oriënteren.

Samen maken we jouw Toekomstjaar!

Tijdens het Toekomstjaar staat alles open. Dáár is het Toekomstjaar juist voor bedoeld. Je gaat uitgebreid aan de slag, onder begeleiding, om te komen tot een studiekeuze.

Na dit jaar heb je een beter beeld van jezelf en welke richting bij jou past en welke opleiding daarbij hoort.

In het Toekomstjaar ga je verschillende keren op stage. Waar dit is bepaal je zelf, in overleg met je coaches. Dit kunnen stages zijn van een dag of van meerdere weken. Tijdens deze stages ga je in de praktijk onderzoeken of deze richting of het beroep iets voor jou zou kunnen zijn.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

  • Voor vragen over de inhoud en organisatie van het Toekomstjaar kun je contact opnemen met toekomstjaar@kw1c.nl
  • Na aanmelding ontvang je een mail met instructie voor het insturen van aanvullende informatie (jouw motivatie, toelichting van je decaan en het digitaal doorstroomdossier).  
  • Als alle informatie is ontvangen word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Daarna hoor je of je wordt toegelaten tot het Toekomstjaar.  

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Deze opleiding heeft maximaal 20 plaatsen.

Wat zijn de toelatingseisen?

Het Toekomstjaar is geschikt voor jongeren die op zelfonderzoek willen gaan en open staan voor het ontdekken van hun talenten. Jongeren die veerkrachtig en nieuwsgierig zijn en verantwoordelijkheid willen nemen. In het toelatingsproces bekijken we samen met jou of het toekomstjaar de best passende keuze voor je is.

Het Toekomstjaar is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar met een: 

  • diploma vmbo-kader/vmbo-gl/vmbo-tl
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Na het Toekomstjaar kun je iedere opleiding gaan volgen waarvoor je wettelijk toelaatbaar bent. Hiervoor is een tijdige aanmelding belangrijk en kan een eventuele selectieprocedure erbij horen. Dat is afhankelijk van de studie die je kiest.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 108,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters