De centrale studentenraad

Iedere mbo-school heeft een centrale studentenraad. Dat geldt ook voor het Koning Willem I College. De studentenraad vertegenwoordigt alle studenten van het Koning Willem I College. Dit betekent dat de leden van de studentenraad opkomen voor alle zaken die belangrijk zijn voor onze studenten. Van onderwerpen die onze studenten bezighouden tot aan onderwerpen die gevolgen hebben voor onze studenten.

Studentenraad overlegt in gebouw Onderwijsboulevard

Over de studentenraad

De leden van de studentenraad zijn huidig studenten van het Koning Willem I College. De studentenraad van bestaat uit minimaal 5 en maximaal 18 leden.

De belangrijkste taak van de centrale studentenraad in het mbo is opkomen voor de belangen van studenten. Dit betekent dat zij studenten vertegenwoordigen in zaken die voor hen belangrijk zijn. Denk hierbij aan zaken als studiepuntenregeling voor opleidingen of, in ons geval, het fuseren van twee scholen.

Wat doet de studentenraad?

Iedere maand overlegt de studentenraad met het College van Bestuur. Het College van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het Koning Willem I College. Minimaal één keer per jaar spreekt de studentenraad met de Raad van Toezicht. Er wordt dan gesproken over het beleid van het Koning Willem I College en de ontwikkelingen op school. Ook heeft de studentenraad contact met de ondernemingsraad.

Soms worden er vanuit het Koning Willem I College plannen gepresenteerd welke gevolgen hebben voor onze studenten. Op dat moment wordt de studentenraad betrokken. Zij geven het College van Bestuur advies over de plannen. Daarnaast mag de studentenraad meestemmen of het slim is om de plannen door te laten gaan.

Natuurlijk hebben de leden van de studentenraad regelmatig contact met andere studenten van het Koning Willem I College. De mening van andere studenten is erg belangrijk! Zo weet de studentenraad wat er speelt binnen de school en welke onderwerpen onze studenten bezig houden. Dit kunnen zij dan weer bespreken met het College van Bestuur. Daarnaast organiseert de studentenraad regelmatig evenementen voor studenten.

Meer weten

Heb je een vraag aan de studentenraad? Of ben je huidig student en ben je benieuwd waar de studentenraad jou mee kan helpen? Stuur de centrale studentenraad dan een e-mail.

Stuur een e-mail

Niks missen?

Volg de centrale studentenraad op social media!

Copyright Koning Willem I College 2024