Van der Valk Cuijk - Nijmegen

In ons mbo-onderwijs werken we, waar mogelijk, zoveel mogelijk samen met bedrijven en instellingen. Dit biedt voordelen voor onze studenten, maar zeker ook voor het bedrijfsleven. Sinds 2022 werken we samen met hotel Van der Valk Cuijk – Nijmegen. Samen bieden we de bbl-opleidingen (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en (zelfstandig werkend) kok aan op onze locatie in de regio Land van Cuijk.

Student aan het werk bij Van der Valk

Over Van der Valk

Het familiebedrijf Van der Valk is al bijna 100 jaar een begrip. Met bijna 60 vestigingen in Nederland en nog eens 25 hotels in landen verspreid over de hele wereld is Van der Valk bijna niet meer weg te denken uit de wereld van horeca, toerisme en recreatie.

De hotels zijn ingericht voor de hele familie en ook de menukaart biedt voor iedereen wat lekkers. Waar je vroeger bij de Van der Valk-restaurants terecht kon voor ‘lekker eten net als thuis’, proberen zij tegenwoordig steeds een stap verder te gaan in de culinaire beleving. Maar één ding blijft altijd hetzelfde: een bezoek aan Van der Valk voelt als thuis, lekker eten, drinken en goed slapen in een gezellig omgeving.

In de praktijk

De samenwerking tussen Van der Valk Cuijk – Nijmegen en het Koning Willem I College is ontstaan vanuit de behoeften uit het werkveld. Juist in deze tijden is het belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor een beroep in de horeca. Door samen opleidingen aan te bieden, creëren we voor onze studenten een perspectief wanneer zij voor een baan in de horeca kiezen. Daarnaast krijgen studenten zo de kans om direct meer te leren in de praktijk. Want waar kun je als student de praktijk beter leren dan daar waar het gebeurd?

De opleidingen

De samenwerking tussen het Koning Willem I College en Van der Valk bestaat uit onderstaande opleidingen. Deze opleidingen worden aangeboden op locatie Cuijk, Jan van Cuijkstraat van het Koning Willem I College.

Student horeca geeft menu aan gasten in restaurant

(Zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw

Gastheer/-vrouw, niveau 2 en Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, niveau 3

Jij zorgt ervoor dat jouw gasten zich thuis voelen en niets tekortkomen! Jij hebt een belangrijke opdracht: gasten een fijne tijd bezorgen.

Bekijk de opleidingen
Student horeca bereidt samen met docent gerechten in de keuken

(Zelfstandig werkend) kok

Kok, niveau 2 en Zelfstandig werkend kok, niveau 3

Tijdens deze opleiding leer je de meest (h)eerlijke gerechten te bereiden voor jouw gasten! Jij weet straks alles over smaken herkennen, combineren en verschillende kooktechnieken. 

Bekijk de opleidingen

De voordelen op een rij

Enthousiast geworden over de opleidingen die worden aangeboden in samenwerking met Van der Valk Cuijk – Nijmegen? We zettende voordelen nog even voor je op een rij:

  • Eén dag in de week volg je theorielessen op het Koning Willem I College in Cuijk
  • Als je een bbl-opleiding volgt moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend leerbedrijf. In deze samenwerking is Van der Valk Cuijk – Nijmegen het erkende leerbedrijf. Je krijgt een contract voor minimaal 20 uur in de week, waarbij het salaris is afgestemd op de horeca CAO. Zo verdien je al meteen jouw eigen geld
  • Van der Valk biedt je leuke extra trainingen, zoals e-learnings die je gratis kunt volgen
  • Korting op een verblijf inclusief ontbijt bij Van der Valk hotels

  • Gratis sporten in de fitness en bij Bootcamp Cuijk
  • Een 'Benefits at Work-platform' waar je als Van der Valk medewerker korting krijgt op verschillende merken
  • De opleiding afgerond? Dan is er een grote kans dat je meteen aan het werk kan bij Van der Valk Cuijk - Nijmegen. De komende jaren is er een grote behoeften aan goed opgeleid horecapersoneel
  • Volop doorgroeimogelijkheden. Er wordt gekeken naar jouw wensen, dromen en doelen

Goed om te weten

Het Koning Willem I College biedt ook een reguliere variant van deze opleidingen aan. Het verschil met de opleidingen uit de samenwerking met Van der Valk Cuijk - Nijmegen is dat studenten van de reguliere variant geen gebruik kunnen maken van de extra mogelijkheden die deze samenwerking biedt.

Wil jij je graag aanmelden voor een van de Van der Valk - opleidingen? Meld je dan aan via de opleidingspagina van de reguliere variant. Vermeld bij jouw aanmelding dat je graag wil inschrijven voor de opleiding uit de samenwerking met Van der Valk Cuijk - Nijmegen.

Heb je nog vragen over een van de opleidingen? Of wil je graag wat extra informatie? Neem dan contact op met Daan Erps via [email protected].

Copyright Koning Willem I College 2024