Vakwedstrijden voor mbo-studenten

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. In verschillende uitdagende wedstrijden krijgen ze de kans om uit te blinken in hun vak. Door deel te nemen aan Skills Heroes ontwikkelen studenten hun talenten, worden ze enthousiast over hun eigen vak én inspireren ze andere jongeren in hun keuze voor een mbo-opleiding.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies

De vakwedstrijden bestaan uit drie onderdelen: de voorronde op de eigen mbo-school, de kwalificatiewedstrijd die georganiseerd wordt op een mbo-school ergens in Nederland en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

Er worden in meer dan 50 verschillende vakrichtingen wedstrijden georganiseerd. Van apothekersassistent tot aan fietstechnicus en van kapper tot aan tegelzetter. Het meest actuele aanbod van de vakrichtingen waarin wedstrijden worden georganiseerd vind je via onderstaande link.

Vakrichtingen Skills Heroes

Onze Skills Heroes

Op 21 en 22 maart 2024 vonden de finalewedstrijden van Skills Heroes plaats. 27 studenten van het Koning Willem I College streden in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch om een podiumplek in hun vakgebied. Onderstaande studenten wisten een medaille te bemachtigen

Goud 🥇

 • Justin Lama Perez - vakrichting Web developer
 • Lonneke Manders - vakrichting Verkoopspecialist
 • Miryanne Ruijs - vakrichting Kok
 • Raoul Potters - vakrichting Fietstechnicus

Zilver 🥈

 • Deveney van Os - vakrichting Medewerker evenementenorganisatie
 • Ismaïl Benabdelmoumene - vakrichting Sport & bewegen
 • Luc Smulders - vakrichting Tegelzetter
 • Niek Rovers - vakrichting Metselaar

Brons 🥉

 • Anouk Joosten & Christopher Langendonck - vakrichting Handhaver toezicht en veiligheid
 • Guusje van der Honing & Nicole Zbolaly - vakrichting Travel & hospitality
 • Yvonne Leermakers - vakrichting Apothekersassistent
Studenten handhaving houden persoon aan tijdens opdracht voor Skills Heroes
KW1C student Justin werkt aan zijn opdracht in de vakrichting web developer

Hoe werkt Skills Heroes?

Voorrondes
Meedoen aan Skills Heroes begint al op de eigen mbo-school. Mbo-scholen organiseren per gekozen vakrichting hun eigen voorrondes. De student die, per vakrichting als winnaar uit de bus komt, wordt geselecteerd voor de kwalificatiewedstrijd. De kwalificatiewedstrijd wordt georganiseerd door een mbo-school ergens in Nederland.

Kwalificatiewedstrijden
Na de voorrondes op de eigen mbo-school volgen de kwalificatiewedstrijden. Elke deelnemende mbo-school stuurt per vakrichting één student naar de kwalificatiewedstrijd. De winnaars van de voorrondes nemen het tijdens de wedstrijd tegen elkaar op. De acht studenten die tijdens de kwalificatiewedstrijd de hoogste score weten te halen kwalificeren zich voor de landelijke finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

Soms komt het voor dat een kwalificatiewedstrijd te weinig aanmeldingen heeft. De studenten worden dan automatisch geplaatst in de nationale finale.

Nationale finale
De nationale finale vindt plaats tijdens Skills The Finals, dé eindstrijd vol met superspannende vakwedstrijden! Ruim 700 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden gedurende twee dagen voor het Nederlands kampioenschap in hun vakgebied.

Lees meer over Skills Heroes
Copyright Koning Willem I College 2024