Vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen en wel van een uitdaging houden. Of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen tien verschillende vakrichtingen laten de leerlingen zien wat ze in hun mars hebben. Daarbij nemen ze het op tegen leerlingen van andere vmbo-scholen.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies.
accepteer marketing cookies
Skillstalents KW1C Finals Videobloem

De vakwedstrijden bestaan uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd op een mbo-school en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals. Er worden in tien verschillende vakrichtingen wedstrijden georganiseerd:

 • Bloemwerk (in samenwerking met Yuverta)
 • Bouwen, wonen & interieur
 • Dienstverlening & producten
 • Economie & ondernemen
 • Horeca, bakkerij & recreatie
 • Media, vormgeving & ICT
 • Mobiliteit & transport
 • Produceren, installeren & energie
 • Tuinontwerp & -aanleg (in samenwerking met Yuverta)
 • Zorg & welzijn

Kom je kijken?

Tijdens de Open Dag, op woensdag 1 februari 2023, organiseert het Koning Willem I College kwalificatiewedstrijden voor de finale van Skills Talents 2023. Kom je de deelnemers aanmoedigen? 📣

De kwalificatiewedstrijd voor de vakrichting Tuinontwerp & -aanleg vindt plaats op dinsdag 31 januari bij Yuverta in Boxtel. 

Een overzicht van locaties per wedstrijd volgt snel!

Skillstalents KW1C Winnaars
Skillstalents KW1C Poweredby

Hoe werkt Skills Talents?

Voorrondes
Meedoen aan Skills Talents begint al op de middelbare school van de leerlingen. Middelbare scholen die meedoen aan de Skills Talents organiseren per vakrichting hun eigen voorrondes. De teams die, per vakrichting als winnaar uit de bus komen, worden geselecteerd voor de kwalificatiewedstrijden op een mbo-school.

Voor Skills Talents is Nederland opgedeeld in vijf regio’s. Het Koning Willem I College is sinds 2011 de host voor de kwalificatiewedstrijden regio Zuid. 

Kwalificatiewedstrijden
Na de voorrondes op de middelbare scholen volgen de kwalificatiewedstrijden. De winnaars van de voorrondes nemen het tijdens deze wedstrijden tegen elkaar op. Het team dat per vakrichting de kwalificatiewedstrijd weet te winnen neemt deel aan de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

De winnaars van de kwalificatiewedstrijden die georganiseerd worden op het Koning Willem I College vallen tijdens de landelijke finale onder het team Powered by Koning Willem I College.

Nationale finale
De nationale finale vindt plaats tijdens Skills The Finals, dé eindstrijd vol met superspannende vakwedstrijden! Ruim 700 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden gedurende twee dagen voor het Nederlands kampioenschap in hun vakgebied. 

Lees meer over Skills Talents

 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters