Podiumervaring opdoen tijdens DDW23

Niels van Gaal, geboren in Oss, is een opkomend acteur. Zijn avontuur in de wereld van het theater begon toen een inspirerende docent hem aanmoedigde tijdens zijn middelbare schooltijd op het Hooghuis Stadion. Tijdens de Dutch Design Week 2023 werkt hij mee aan de voorstelling "Eye See You".

Student opleiding performer in beeld tijdens toneelstuk

Kunstenaar in beweging

Deze docent zag het talent van Niels en moedigde hem aan om zijn passie te volgen. Dankzij deze aanmoediging koos Niels voor een carrière in de podiumkunsten. Niels valt op als acteur. Hij richt zich vooral op zijn vermogen om met beweging te communiceren. De voorstelling "Eye See You" is bijzonder omdat het draait om beweging zonder het gebruik van gesproken woorden. In plaats daarvan betovert hij met zijn medestudenten het publiek met beweging.

Creatieve samenwerking

Onder leiding van regisseur Sonja Wulms neemt Niels deel aan het creatieve proces van DDW2023. Dit jaarlijkse evenement biedt studenten, waaronder die van het Koning Willem I College, de kans om samen te werken met kunstenaars en professionals. Niels is een van de drie derdejaars studenten die betrokken zijn bij dit bijzondere project.

Fysieke fitheid is cruciaal voor een acteur. Niels werkt dagelijks aan zijn conditie. Tijdens de repetities heeft hij intensief gewerkt met regisseur Sonja Wulms om zijn optredens te verbeteren en zijn bewegingen te verfijnen. Ze hebben veel geïmproviseerd om te ontdekken wat wel en niet werkte voor het project.

Een kans op ontwikkeling

Deelname aan DDW2023 biedt Niels waardevolle podiumervaring en bereidt hem voor op zijn afstuderen. Het geeft hem de kans om zich te ontwikkelen als acteur en zijn artistieke horizon te verbreden. Niels wil zijn talent en passie voor theater delen met het publiek. Voor hem heeft theater een unieke aantrekkingskracht omdat het een ervaring is waarbij de interactie met het publiek centraal staat. Op het podium vormt de acteur en het publiek één geheel, wat leidt tot sterke verbindingen en directe emoties. Theater heeft de kracht om boodschappen op een indrukwekkende manier over te brengen, en Niels is ervan overtuigd dat dit mensen kan inspireren en aan het denken kan zetten.

Een dialoog met het publiek

Tijdens Dutch Design Week 2023 krijgt Niels de kans om met zijn mede studenten in gesprek te gaan met het publiek en belangrijke onderwerpen te bespreken. Ze hopen niet alleen te maken, maar ook een betekenisvolle interactie te creëren die het publiek bijblijft. De inspiratie voor "Eye See You" komt voort uit de behoefte van regisseur Sonja Wulms om de dagelijkse drukte te illustreren. In een wereld waarin mensen voortdurend haasten van de ene afspraak naar de andere, is er weinig tijd om te ontspannen. De voorstelling moedigt het publiek aan om te vertragen, te genieten van het moment en het heden te omarmen.

Kunstenaar in beweging

Copyright Koning Willem I College 2024