Mini-HTA

Het Talent Atelier (HTA) van het Koning Willem I College is een inspirerende en dynamische plek waar onze studenten van verschillende mbo-opleidingen bij elkaar komen. In projectgroepen werken zij samen aan vragen van echte opdrachtgevers. De opdrachten zijn altijd gekoppeld aan de Global Goals.

Voor vo-scholen

Sinds enkele jaren bieden wij ook leerlingen van vo-scholen de mogelijkheid om ervaringen op te doen in Het Talent Atelier. We noemen dit een mini-HTA. Een mini-HTA duurt meestal vijf weken, waarin we vijf bijeenkomsten plannen in Het Talent Atelier. Net als onze studenten werken ook de vo-leerlingen aan opdrachten van échte opdrachtgevers.

Global Goals uitgebeeld op gekleurde houten blokken
Student aan het werk in Het Talent Atelier

Deze vo-scholen gingen je voor

Diverse vo-scholen hebben inmiddels een mini-HTA ervaren, waaronder Ds. Pierson College, het Van Maerlant, de Bossche Vakschool en De Rijzert.

Leerlingen werkten aan vraagstukken van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Voedselbank. Zo dachten leerlingen van Van Maerlant, de Bossche Vakschool en De Rijzert in groepjes van 4 tot 5 na over oplossingen voor de ‘verrommeling’ van ’s-Hertogenbosch. Leerlingen van Ds. Pierson College bezochten in drie dagen de Voedselbank, bedachten een duurzaam recept, waarbij zij rekening hielden met verschillende culturen en maakten het gerecht.

Geinteresseerd?

Heb je als decaan, mentor of docent interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Velden met een * zijn verplicht

Persoonlijke gegevens
Bericht of vraag

Bekijk het Privacybeleid van het Koning Willem I College.

Copyright Koning Willem I College 2024