Het Talent Atelier wint prestigieuze Onderwijspremie

Vernieuwend en verbeterend onderwijsconcept van Koning Willem I College krijgt nationale erkenning en premie om het concept verder uit te breiden. 

Elk jaar reikt het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) de Nederlandse Onderwijspremie uit aan onderwijsteams die een concept hebben ontwikkeld dat het onderwijs verbetert. Voor het eerst dit jaar kwamen ook mbo-instellingen in aanmerking voor deze hoogste onderscheiding. Op donderdag 29 juni maakte NRO bekend dat Het Talent Atelier van het Koning Willem I College een premie krijgt van 1,2 miljoen euro, vanwege de impact die het maakt en de nauwe verbinding die met het werkveld wordt gelegd. Zij zien potentie in het concept voor andere onderwijsinstellingen in het land in vmbo, mbo en hbo. 

Vernieuwend

Jos van Kessel, voorzitter van het college van bestuur van het Koning Willem I College: “We zijn ontzettend trots op het team van Het Talent Atelier en wat zij hebben bereikt. Zij hebben in samenwerking met het regionale werkveld en de onderwijsafdelingen een vernieuwend concept neergezet dat echt van toegevoegde waarde is voor onze studenten. Daarmee biedt het Koning Willem I College de studenten de kans om interdisciplinair te leren van elkaar, van echte opdrachtgevers en van de coaches die hen begeleiden in het proces. De erkenning die het college krijgt met deze premie bevestigt dat we op de goede weg zijn met de doorontwikkeling en uitbreiding van het concept naar onze andere regionale community’s en andere onderwijsinstellingen.”

Talenten ontwikkelen

Samenwerken met studenten van andere opleidingen, die anders denken, is leerzaam en uitdagend. En de opdrachten zijn altijd gekoppeld aan Global Goals, het doel is dus altijd om de wereld een beetje beter te maken. Speciale coaches van Het Talent Atelier begeleiden de studenten stap voor stap door het creatieve proces, maar ze krijgen ook veel vrijheid om te ontdekken. En om moderne technieken als VR-brillen en laser cutters in te zetten. In Het Talent Atelier leren studenten om samen te werken, te luisteren en door te vragen, creatief en oplossingsgericht te denken, te plannen, te prototypen, te presenteren en nog veel meer. 

Prijsuitreiking Nederlandse Onderwijspremie 2023

Bijzondere leerervaring

Bert Verhoeven, projectmanager en coach binnen Het Talent Atelier: “We waren één van 25 nominaties voor de Nationale Onderwijspremie voor mbo-instellingen en natuurlijk zijn we apetrots op het resultaat. Met het geld bouwen we onder andere een website voor andere roc’s, vmbo’s en zelfs hbo’s om ook hun leerlingen en studenten de kans te geven om ook interdisciplinair te leren en hun creativiteit te ontwikkelen, volgens de methode van Het Talent Atelier. Daarnaast willen we ook meer van onze eigen studenten deze bijzondere leerervaring bieden. De premie helpt ons daar enorm bij.” 

 

Meer informatie over Het Talent Atelier.

Copyright Koning Willem I College 2024