Speeddates

Het Koning Willem I College organiseert elk jaar speeddates. Speeddates geven derdejaars vmbo-leerlingen (b, k en t/mavo) de mogelijkheid om mbo-studenten de hemd van het lijf te vragen.

Opzet Speeddates

Maximaal zes leerlingen schuiven aan tafel bij een student van een interessegebied dat zij interessant vinden. In een gesprek van ongeveer 15 minuten ontdekken de leerlingen hoe het is om aan het mbo te studeren. Wie kan dat beter vertellen dan een mbo-student zelf?

Gespreksonderwerpen

Wat doe je tijdens stage? Heb je een kluisje op school? Wat doe je tijdens de lessen? Werk je veel in groepjes? Speeddates zijn een unieke kans om eerlijke antwoorden te krijgen en een goed beeld te vormen van studeren aan het mbo. Daarnaast werkt het bezoeken van een mbo drempelverlagend voor de leerlingen.

Tijdens de speeddates kunnen leerlingen spreken met studenten van meerdere interessegebieden.

Praktische informatie

Speeddates bij het Koning Willem I College vinden plaats op onze locaties in ’s-Hertogenbosch, Veghel en Oss. Voor de ‘groene opleidingen’ werken we samen met Yuverta Den Bosch.

We vragen de vmbo-school om één docent op ongeveer 15 leerlingen mee te nemen ter begeleiding. De datum en tijd van de speeddates plannen wij in overleg met de vmbo-school. Aan de speeddates zijn geen kosten verbonden.

Geïnteresseerd?

Heb je als decaan, mentor of docent interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Velden met een * zijn verplicht

Persoonlijke gegevens
Bericht of vraag

Bekijk het Privacybeleid van het Koning Willem I College.

Copyright Koning Willem I College 2024