Start nieuwe opleiding bij KW1C

Alle informatie over de start van jouw nieuwe studie bij het Koning Willem I College vind je hier! ⚡

Samenvoegen van systemen

Sinds 1 augustus 2022 zijn De Leijgraaf en Koning Willem I College samengevoegd en gaan samen verder als: Koning Willem I College. Studiejaar 2023 - 2024 is nog een overgangsjaar. Het kan zijn dat je hiervan tijdens je studie iets gaat merken.

Zo werken we dit studiejaar nog niet op alle locaties met dezelfde systemen. We maken een onderscheid tussen studenten in de regio 's-Hertogenbosch en studenten in de regio's Land van Cuijk, Meierijstad en Oss.

Start je een opleiding op een van onze locaties in de regio 's-Hertogenbosch? Dan is deze informatie belangrijk voor jou!

Activeer jouw Koning Willem I College (KW1C)-account
Nadat je je hebt aangemeld voor jouw studie, heb je een activeringsmail van jouw Koning Willem I College-account ontvangen op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld. Heb je jouw Koning Willem I College-account nog niet geactiveerd? Doe dit dan alsnog.

Ons Portaal en KW1C-app
Met jouw Koning Willem I College-account log je in op Ons Portaal of heb je toegang tot de KW1C-app. Hier vind je onder meer informatie over de start van jouw studie, heb je toegang tot jouw digitale leeromgeving. Op Ons Portaal kan je jouw studentenpas aanvragen.

Heb je jouw studentenpas al wel aangevraagd? 
De studentenpas krijg je thuisgestuurd. Je studentenpas nog niet ontvangen? Neem de eerste lesdag brief mee als bewijs van inschrijving.

Heb je jouw studentenpas nog niet aangevraagd?
Breng dan een bezoek aan het winkeltje op locatie Vlijmenseweg of Onderwijsboulevard. Daar helpen we je met het regelen van jouw studentenpas.

Start je een opleiding op een van onze locaties in de regio's Land van Cuijk, Meierijstad of Oss? Dan is deze informatie belangrijk voor jou!

Activeer jouw Koning Willem I College (KW1C)-account
Nadat je je hebt aangemeld voor jouw studie, heb je een activeringsmail van jouw Koning Willem I College-account ontvangen op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld. Heb je jouw Koning Willem I College-account nog niet geactiveerd? Doe dit dan alsnog.

Een tweede account voor het komend studiejaar
Volg je een opleiding bij het Koning Willem I College in Land van Cuijk, Meierijstad of Oss? Dan heb je het komend studiejaar twee accounts nodig. Naast een Koning Willem I College-account (1) krijg je ook een De Leijgraaf-account (2). De activeringsmail van jouw De Leijgraaf-account is gestuurd naar jouw Koning Willem I College-mailadres. Hierin vind je uitleg over hoe je dit tweede account kunt activeren.

Startpunt
Met je De Leijgraaf-account log je in op Startpunt. Hier vind je onder meer informatie over de start van jouw studie, heb je toegang tot jouw digitale leeromgeving en kan je jouw studentenpas aanvragen.

mPortaal
Met je Koning Willem I College-account log je in op mPortaal. Ook hier vind je informatie en applicaties, die je nodig hebt voor jouw studie.

Aanvragen studentenpas
Log in met jouw De Leijgraaf-account in op Startpunt, ga naar de tegel ‘aanvragen studentenpas’ en vraag  jouw studentenpas aan. De studentenpas krijg je thuisgestuurd. Je studentenpas nog niet ontvangen? Neem de eerste lesdag brief mee als bewijs van inschrijving.

Studenten aan tafel op locatie Onderwijsboulevard
Collegepas van het Koning Willem 1 College

Problemen met jouw account?

Heb je problemen met het activeren van jouw account? Of heb je vragen over jouw rooster, lesmateriaal of groepsindeling?

Neem dan contact op met jouw coach.

Leermiddelen en schoolkosten

Het Koning Willem I College staat voor kwalitatief goed onderwijs. Wij willen je zo veel mogelijk leren, laten zien en laten beleven wat je toekomstige beroep inhoudt. In het mbo geldt dat er ook kosten zijn voor jou als student. Je hebt een leermiddelenlijst ontvangen waarop precies vermeld staat wat je nodig hebt voor je opleiding. Kijk goed wat je in je bezit moet hebben om te kunnen starten met je opleiding. Hier moet je zelf voor zorgen.

Voor het aanschaffen van de leermiddelen heb je verschillende mogelijkheden: via de plaatselijke boekhandel, via sites als bol.com of rechtstreeks bij de diverse uitgeverijen. Let er bij het bestellen goed op dat het ISBN gelijk is aan wat op de bijgaande leermiddelenlijst staat. Daarmee voorkom je dat je een verkeerde versie/druk hebt.

Aanschaf laptop
Bij het Koning Willem I College werken we met laptops in de klas. Hiervoor werken we samen met The Rent Company. Zij bieden laptops aan die je kunt huren of kopen. Daarmee ben je altijd verzekerd van een werkende laptop in de klas en heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt je laptop natuurlijk ook bij een andere winkel kopen.

In deze flyer vind je alle informatie van The Rent Company. Er staat ook in uitgelegd hoe het bestelproces werkt en waar je terechtkunt als je nog vragen hebt.

Betalen van leermiddelen en schoolkosten

Vanaf studiejaar 2023 - 2024 gaan alle betalingen en facturen via het debiteurensysteem ‘WIS Collect’. Dit is een online systeem waarin alles wordt geregeld als het gaat om betalen van facturen. 

Belangrijk om te weten is dat alle facturen van het Koning Willem I College rechtstreeks naar jouw Koning Willem I College-mailadres worden gestuurd. Dit geldt ook voor als je jonger bent dan 18 jaar. Houd dit dus goed in de gaten! Je bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze facturen.

Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dit dan aan je ouders of aan je coach. Meer informatie over WIS Collect vind je hier.

Nog vragen?

Heb je specifieke vragen over je opleiding? Neem dan contact op met jouw coach of contactpersoon van de opleiding. 

Weet je niet bij wie je moet zijn? Neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer of e-mailadres.

Contact opnemen
Copyright Koning Willem I College 2024