Start nieuwe opleiding bij KW1C

Alle informatie over de start van jouw nieuwe studie bij het Koning Willem I College vind je hier! ⚡

KW1C-account

Activeren
Nadat je je hebt aangemeld voor jouw studie, heb je een activeringsmail van jouw Koning Willem I College-account ontvangen op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld. Heb je jouw Koning Willem I College-account nog niet geactiveerd, ben je de link kwijt of heb je deze niet ontvangen? Klik dan op deze link om dit alsnog te regelen. 

Extra beveiliging instellen voor de bescherming van jouw Koning Willem I College-account 
Tip: zorg dat je dit achter een laptop of computer doet
Zodra je een wachtwoord hebt aangemaakt kan je inloggen. Dat doe je bijvoorbeeld op het mPortaal. Maar let op: de eerste keer dat je inlogt heb je een laptop of computer nodig én je mobiele telefoon. Tijdens de eerste keer inloggen wordt er gevraagd om de Microsoft Authenticator-app op jouw mobiele telefoon te installeren. Volg de stappen die op het scherm verschijnen of lees hier hoe je de Microsot Authenticator-app op jouw telefoon installeert.
 
De Microsoft Authenticator-app geïnstalleerd? 
Stel dan meteen een tweede inlogmethode in. De kans is groot dat je tijdens jouw opleiding van telefoon wisselt. Je kunt dan niet meer inloggen via de Microsoft Authenticator-app op je telefoon. Daarom heb je een twee inlogmethode nodig, bijvoorbeeld SMS. Je kunt dan toch inloggen via een SMS om daarna de Microsoft Authenticator-app te installeren op jouw nieuwe telefoon. Lees hier hoe je een tweede inlogmethode instelt.

Toegang tot KW1C-app en mPortaal 
Met jouw Koning Willem I College-account log je in op het mPortaal en heb je toegang tot de KW1C-app. Hier vind je onder meer informatie over de start van jouw studie en heb je toegang tot jouw digitale leeromgeving.

Extra informatie studenten locaties Cuijk, Oss en Veghel
Start je met een mbo opleiding bij het Koning Willem I College in de regio Land van Cuijk, Meierijstad of Oss?
Dan heb je het komend studiejaar twee accounts nodig. Naast een Koning Willem I College-account (1) krijg je ook een De Leijgraaf-account (2). De activeringsmail van jouw De Leijgraaf-account is gestuurd naar jouw Koning Willem I College-mailadres. Hierin vind je uitleg over hoe je dit tweede account kunt activeren. 

Startpunt  
Met je De Leijgraaf-account log je in op Startpunt. Via Startpunt ga je onder meer naar ‘OnderwijsOnline’. Dit is een app waarin lesmateriaal klaar staat en je informatie over jouw opleiding vindt.

Aanleveren pasfoto

Start je in september 2024 met een opleiding bij het Koning Willem I College? Lever dan vóór 1 augustus jouw pasfoto aan. Ga naar de KW1C-app en upload een pasfoto. Deze gebruiken we onder andere voor aan- en afwezigheid tijdens je lessen. Zorg ervoor dat je deze vóór 1 augustus aanlevert, maar hoe eerder hoe beter!

Studenten aan tafel op locatie Onderwijsboulevard
Student KW1C bekijkt KW1C-account op laptop

Leermiddelen en schoolkosten

Het Koning Willem I College staat voor kwalitatief goed onderwijs. Wij willen je zo veel mogelijk leren, laten zien en laten beleven wat je toekomstige beroep inhoudt. In het mbo geldt dat er ook kosten zijn voor jou als student. Je hebt een leermiddelenlijst ontvangen waarop precies vermeld staat wat je nodig hebt voor je opleiding. Kijk goed wat je in je bezit moet hebben om te kunnen starten met je opleiding. Hier moet je zelf voor zorgen.

Voor het aanschaffen van de leermiddelen heb je verschillende mogelijkheden: via de plaatselijke boekhandel, via sites als bol.com, MBOwebshop.nl of rechtstreeks bij de diverse uitgeverijen. Let er bij het bestellen goed op dat het ISBN gelijk is aan wat op de bijgaande leermiddelenlijst staat. Daarmee voorkom je dat je een verkeerde versie/druk hebt.

Aanschaffen laptop
Zorg ervoor dat je bij de start van je opleiding in het bezit bent van een laptop. De keuze voor een laptop laten we geheel aan jou over. Het Koning Willem I College geeft een advies. Vraag de specifieke laptopeisen na bij jouw opleiding.

Studiegids

In een studiegids vertellen we je alles over jouw opleiding. Bijvoorbeeld hoe de opleiding is opgebouwd, de begeleiding die je krijgt tijdens jouw opleiding en wat je moet doen om jouw diploma te behalen.

De studiegids van jouw opleiding vind je door op onderstaande knop te klikken. Op de startpagina staat beschreven een korte instructie over het gebruik van de studiegids. Met vragen over de studiegids kun je terecht bij jouw coach.

Naar studiegids

Veelgestelde vragen

Zeker! De collegepas krijg je thuisgestuurd.

Heb je jouw collegepas nog niet ontvangen vóór je eerste lesdag, maak je dan geen zorgen. Neem de eerste lesdagbrief, welke je thuis hebt ontvangen, mee als bewijs van inschrijving. Dit is voldoende om toegang te krijgen tot de collegefaciliteiten totdat je jouw collegepas ontvangt.

Als student van het Koning Willem I College ontvang je soms van ons een rekening. Voor het betalen van boeken bijvoorbeeld. Hiervoor gebruikt het Koning Willem I College een systeem met de naam WIS Collect. Meer informatie over WIS Collect vind je hier.

Heb je problemen met het activeren van jouw KW1C-account? Of heb je vragen over jouw rooster, lesmateriaal of groepsindeling? Neem dan contact op met jouw coach.

Nog vragen?

Heb je specifieke vragen over je opleiding? Neem dan contact op met jouw coach of contactpersoon van de opleiding. 

Weet je niet bij wie je moet zijn? Neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer of e-mailadres.

Contact opnemen
Copyright Koning Willem I College 2024