Topsport- en talentbegeleiding

Ben je op een hoog niveau bezig met sport of heb je een ander toptalent? Dan is het mogelijk om bij het Koning Willem I College extra begeleiding te krijgen. We stimuleren, motiveren en begeleiden je graag om alles uit je talent te halen én tegelijkertijd je mbo-opleiding met succes af te ronden.

Maatwerkbegeleiding

Onze coördinatoren topsport- en talentbegeleiding denken proactief mee. Samen met jou zoeken ze naar oplossingen voor de uitdagingen die de combinatie topsport en een mbo-studie met zich meebrengt. We bieden jou een maatwerktraject. Denk dan bijvoorbeeld aan afwijkende stageuren, studeren op afstand en regels voor jouw aanwezigheid.

Student KW1C samen met topsportcoordinator
Coördinator topsport in gesprek met student Koning Willem 1 College

Topsportstatus

Om in aanmerking te komen voor de topsport- en talentbegeleiding binnen het Koning Willem I College heb je een topsportstatus nodig. Dat betekent dat je moet voldoen aan één (of meerdere) van de onderstaande eisen:

  • Je bent in het bezit van een NOC*NSF-status, KNVB-status, talentenstatus of RTO-status
  • Je bent lid en/of uitgenodigd voor de nationale selectie of neemt deel aan nationale selectietrainingen
  • Je bent uitgenodigd voor een districtsselectie van een bond, onder regie van de betreffende bond of neemt deel aan regionale selectietrainingen (RTC)
  • Je neemt deel aan een E(J)K, W(J)K of (Jeugd)Olympische Spelen en/of Worldcupwedstrijden
  • Je speelt in de hoogste landelijke competitie of neemt deel aan wedstrijden op het hoogste niveau van jouw eigen leeftijdscategorie
  • Je bent als junior spelend in een landelijke senioren competitie
  • Jouw trainingsprogramma is minimaal 6 uur per week. Dit bestaat uit sportspecifieke training, exclusief krachttraining, reistijd en/of andere individuele trainingstijd

Naast topsporters ondersteunen we ook andere talenten. Denk dan aan muzikanten, ondernemers, artiesten, modellen en scheidsrechters KNVB.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Topsportstudent overleg met coördinator en trainers

Begeleiding in beeld

Benieuwd hoe huidige studenten met een topsportstatus van het Koning Willem I College de begeleiding ervaren? Bekijk dan deze video.

Studenten Rick Jonkers (voetbal) en Mickey Schelstraete (paardensport) leggen uit hoe zij samenwerken met onze coördinator topsport- en talentenbegeleiding Lieke Hulsen. 

Ervaringen van (oud)-studenten


Topsport combineren met een mbo opleiding

Annefleur van Enschot speelt op hoog niveau basketbal. Daarnaast volgt zij de mbo opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker bij het Koning Willem I College. Benieuwd naar haar ervaringen?

Annefleur van Enschot | Student gespecialiseerd pedagogisch medewerker en basketbalster

Lees meer
Actiefoto basketbalster Annefleur van Enschot

Meer weten?

Wil je meer weten over de maatwerkbegeleiding die we je kunnen bieden als je topsport beoefent of een ander toptalent hebt?

Neem dan contact op met onze coördinator topsport- en talentbegeleiding Lieke Hulsen.

Stuur Lieke een e-mail
Copyright Koning Willem I College 2024