Annefleur is topsportster en student

Annefleur van Enschot speelt op hoog niveau basketbal. Daarnaast volgt zij de mbo opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker bij het Koning Willem I College. Hoe zij dit ervaart lees je hieronder.

Begeleiding

“Ik basketbal op professioneel niveau bij Basketbal Academie Limburg in Weert. Lieke Hulsen en Hamdi Tasci (topsport- en talentencoördinatoren van het Koning Willem I College) hebben mij heel goed begeleid. Zij denken mee met mij en mijn club en hebben contact met mijn coach en docenten. Op deze manier kan ik me helemaal focussen op mijn studie én mijn sport. Zo weet ik dat alles is ingericht dat ik beide op de beste manier kan doen,” vertelt Annefleur.

Actiefoto basketbalster Annefleur van Enschot

Vrijheid

Annefleur startte met de mbo opleiding medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen, maar in februari 2024 stapte ze over naar de mbo opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Vanaf het moment dat ze start met een mbo opleiding combineert ze haar studie met topsport.

“De opleiding geeft mij genoeg vrijheid om zoveel mogelijk trainingen te volgen. Mijn stage is in overleg met Lieke en de opleiding. Vaak volg ik de lessen op een ander moment dan mijn klasgenoten. Zo kan ik voldoende blijven trainen.”

Lessen afgestemd op trainingen

Eigenlijk traint Annefleur 8 keer per week, maar in overleg is dat nu 5 keer per week. “Ik haal sommige lessen in op dagen wanneer ik niet train, altijd in overleg met mijn mentor en de topsportcoördinator. Op deze manier krijg ik zoveel mogelijk mee van zowel mijn mbo opleiding als mijn topsport. Het liefst zou ik de opleiding versneld afronden. Ik heb het examen van de de vakken Nederlands, Rekenen en burgerschap al gehaald, dus dat scheelt mij sowieso al tijd.”

Na het afronden haar mbo opleiding wil Annefleur graag een jaar compleet in het teken zetten van basketbal. Om te kijken wat het haar brengt. Haar doel is om uiteindelijk op een hoog niveau basketbal te spelen, het liefst in het buitenland. Na dat jaar kan ze altijd nog kiezen om vol voor de sport te gaan of naast de sport nog een hbo-opleiding te volgen.

Advies voor topsporters

Het advies van Annefleur voor leerlingen die hun topsport willen combineren met een mbo opleiding? Vraag na of er mogelijkheden zijn op de mbo-school waar je naartoe wil. En vraag alvast een gesprek aan met de topsportcoördinator. Hier op het Koning Willem I College is alles super geregeld, ik ben erg blij met mijn keuze en kan het elke topsporter aanraden!

Student KW1C samen met topsportcoordinator
Topsportcoordinator Lieke met twee studenten kW1C

Meer weten?

Meer informatie over maatwerkbegeleiding die we je kunnen bieden als je topsport beoefent of een ander toptalent hebt vind je via onderstaande pagina.

Meer informatie
Copyright Koning Willem I College 2024