Samen (creatief) aan de slag voor echte opdrachtgevers

Het Talent Atelier (HTA) is een uniek concept. Een inspirerende en dynamische plek waar onderwijs en het werkveld op een innovatieve manier samenkomen. Op deze manier maken onze studenten kennis met diverse leerervaringen. Studenten van verschillende (mbo)-opleidingen vormen samen een team. In deze teams werken ze (creatief) samen aan vraagstukken van échte opdrachtgever. Dit noemen we ook wel interdisciplinair werken. De opdrachten zijn altijd gekoppeld aan de Global Goals.

Student aan het werk in Het Talent Atelier

HTA voor studenten

Voor iedere student van het Koning Willem I College is het mogelijk dat een project bij Het Talent Atelier (HTA) een onderdeel is van de opleiding. Tijdens zo'n project vormen studenten van verschillende (mbo)-opleidingen een team. Het team werkt samen aan een opdracht van een échte opdrachtgever. Daarbij gaan studenten aan de slag met de theorie en de praktijk. Daarbij stimuleren we het gebruik van moderne technieken.

In Het Talent Atelier kunnen studenten onder andere gebruiken maken van 3D-printers, lasermachines en VR-technologie. 

Creatief denken

In Het Talent Atelier dagen we studenten uit om creatief te denken, hun talenten te ontdekken en deze te benutten. Daarbij is het doel om met hun team tot een creatieve oplossing te komen. Aan het einde van het project levert ieder team een zelfgemaakt product of dienst op. Natuurlijk is dat niet het enige doel van een project in Het Talent Atelier. Het proces is net zo belangrijk.

Na het afronden van een project hebben studenten de mogelijkheid om de Open Badge 'Business Innovation & Interdisciplinair samenwerken' toe te voegen aan hun portfolio.

Mogelijkheden in Het Talent Atelier

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies

Winnaar Nederlandse Onderwijspremie 2023

In juni 2023 won Het Talent Atelier de Nederlandse Onderwijspremie. Elk jaar reikt het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) deze prijs uit. In 2023 kwamen mbo-instellingen voor de eerste keer in aanmerking voor deze onderscheiding.

Het Talent Atelier won deze prijs vanwege de impact die het maakt en de nauwe verbinding die met het werkveld wordt gelegd. 

Volg Het Talent Atelier

Op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen!

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws over Het Talent Atelier? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024