Ontdek een juridische mbo-opleiding

Want er zijn een heleboel mogelijkheden! Droom jij van een carrière in de richting van wetgeving en rechten? Maar ben je met jouw diploma van de middelbare school niet toelaatbaar tot een hogeschool? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar een juridische mbo opleiding? ⚖

Kijk dan eens naar de mbo-opleiding recht & hr bij het Koning Willem I College. Deze opleiding vind je op locatie ’s-Hertogenbosch, Vlijmenseweg.

Wat leer je tijdens een mbo rechten opleiding?

Tijdens een juridische mbo-opleiding op niveau 4 ga je aan de slag met het juridische werkveld in de breedste zin van het woord. Je leert de basis van het rechtssysteem en juridische procedures. Zo ga je tijdens lessen op het Koning Willem I College aan de slag met het begrijpen van wetten, regelgeving, rechten en plichten. Ook leer je communiceren, onderzoeken en het onderbouwen van jouw standpunten. Deze vaardigheden zijn namelijk erg belangrijk voor een baan in de juridische sector.

Student aan de slag met verschillende casussen
Studenten recht & hr maken opdracht in klaslokaal

Aan de slag in de praktijk

Je leert natuurlijk niet alleen op school. Daarom doe je tijdens een juridische opleiding op het mbo ook praktijkervaring op. Als je kiest voor de bol-variant van onze mbo-opleiding recht & hr loop je in het tweede en derde leerjaar stage. Tijdens de bbl-variant werk je vanaf dag 1 drie of vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. Wat je leert tijdens de lessen op het Koning Willem I College kun je dan meteen toepassen in de praktijk.

Praktijkervaring opdoen als student van een juridische mbo-opleiding kan bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor of een juridische afdeling van een bedrijf, de overheid of de rechtbank. Maar het is ook mogelijk om stage te lopen in de richting van humanresourcesmanagement (hr). Je houdt je dan bezig met personeelszaken. Welke werkzaamheden je uitvoert tijdens jouw stage? Dat verschilt natuurlijk per organisatie of stageplek. Maar je kan denken aan het ondersteunen bij juridisch onderzoeken, het opstellen van juridische documenten of ondersteunen bij het geven van juridisch advies aan klanten.

Na een juridische opleiding op het mbo

Wanneer je een juridische mbo-opleiding afrond, is er veel mogelijk. Zo kun je met een diploma mbo rechten op niveau 4 gaan werken. Bijvoorbeeld als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor, bedrijf, overheid of non-profit organisatie. Ook is het mogelijk om als hr-medewerker aan de slag te gaan. Met jouw mbo-diploma heb je een goede basis om jouw carrière in de juridische wereld te starten.

Wil je nog niet gaan werken? Je kan ook doorstromen naar een associate degree of hbo-opleiding in de richting van rechten. Dan kies je ervoor om jezelf te verdiepen of te specialiseren op het gebied van rechten en wetgeving. Het afronden van een hbo-opleiding vergroot de kans op een baan met meer verantwoordelijkheid. Denk dan aan een beroep als juridisch adviseur, bedrijfsjurist of privacy officer. Met een hbo-diploma of hbo-propedeuse kan je doorstromen naar een universiteit. Via die weg is het zelfs mogelijk om advocaat te worden. 

Student recht & hr draagt een advocatentoga

Past een juridische opleiding bij mij?

Misschien droom je al jaren van een carrière in de richting van wetgeving en rechten. Misschien weet je nog helemaal niet welke mbo-opleiding je wil volgen. Een mbo-opleiding in de richting van rechten en hrm is echt iets voor jou als:

  • Je nauwkeurig bent
  • Je goed kunt communiceren
  • Je denkt in oplossingen
  • Je graag in een team én met mensen werkt

Maar het is natuurlijk erg belangrijk dat je interesse hebt in wet- en regelgeving. Daar draait een juridische mbo opleiding namelijk om!

Enthousiast geworden?

Een opleiding in de richting van rechten en wetgeving biedt veel kansen. Enthousiast geworden over een juridische mbo-opleiding? Bekijk dan de opleidingen van het Koning Willem I College in de richting van rechten.

Zien we je tijdens een Open Dag of een van onze meeloopdagen?

Copyright Koning Willem I College 2024