Recht & HR

Legal, Insurance & HR Services Specialist (1)

Recht & HR

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25726

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Je leert hoe je ondersteunende taken uitvoert in een juridisch-administratieve werkomgeving. Gedurende de opleiding komen kennisvakken over verschillende rechtsgebieden en HR-processen aan bod, maar leer je ook diverse vaardigheden zoals klantcontact, interne en externe communicatie, werken met procedures en regelgeving, werken met vertrouwelijke informatie en het werken met juridische standaarddocumenten. Je wordt intensief begeleid en er is individuele aandacht voor je persoonlijke en brede ontwikkeling. 

Tijdens de opleiding spelen vaardigheden als samenwerken, communiceren, kritisch denken, creativiteit, probleemoplossend vermogen, zelfregulering, mediawijsheid, ondernemendheid en sociale en culture vaardigheden een belangrijke rol. Zo ben je straks beter voorbereid op jouw toekomst, in het bedrijfsleven of een vervolgopleiding. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kiest voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen verschillende sectoren of branches. Denk bijvoorbeeld aan een advocatenkantoor, notaris, bewindvoerder, overheidsinstantie of een bank of verzekeringsbedrijf. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit in een juridisch-administratieve omgeving. Ook is het mogelijk om te gaan werken bij een organisatie met een human resource management (HRM) afdeling.

In leerjaar twee en drie loop je een halfjaar stage. Wat je op school hebt geleerd breng je in de praktijk en je oefent met algemene werknemersvaardigheden. Tijdens de stage ontdek je wat het beste bij jou past.

Voor je stages moet je zelf een erkend leerbedrijf zoeken. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor zo'n leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De officiële benaming voor deze opleiding is legal insurance & HR services specialist. Deze naam staat dan ook op alle officiële documenten die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 490,-
Leerjaar 2 € 385,-
Leerjaar 3 € 385,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters