KW1C studenten winnen podiumplaatsen bij Skills The Finals

Donderdag 21 en vrijdag 22 maart waren bijzondere dagen voor honderden mbo-studenten uit het hele land. Deze dagen stonden in het teken van Skills The Finals, de finalewedstrijden van het NK Beroepen. Het Koning Willem I College stond met maar liefst 25 vakrichtingen en 27 studenten op de finalevloer.

In deze finalewedstrijden, die volgden op maandenlange voorbereiding, voorrondes en kwalificatiewedstrijden, kregen de mbo’ers de kans om in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch hun vaardigheden te laten zien aan deskundige vakjury's.

Podiumplaatsen

We feliciteren alle studenten die deelnamen aan Skills Heroes 2023 - 2024 en in het bijzonder deze studenten die een medaille wisten te bemachtigen:

Goud 🥇

 • Justin Lama Perez uit Cuijk, Web developer
 • Miryanne Ruijs uit Heeswijk-Dinther, Kok
 • Raoul Potters uit Leerdam, Fietstechnicus
 • Lonneke Manders uit Oss, Verkoopspecialist

Zilver 🥈

 • Luc Smulders uit Berlicum, Tegelzetter
 • Deveney van Os uit Kerkdriel, Medewerker evenementenorganisatie
 • Niek Rovers uit Ravenstein, Metselaar
 • Ismaël Benabdelmoumene uit 's-Hertogenbosch, Sport en Bewegen

Brons 🥉

 • Christopher Langendonck uit Vlijmen en Anouk Joosten uit Druten, Handhaver toezicht en veiligheid
 • Yvonne Leermakers uit Veghel, Apothekersassistent
 • Guusje van der Honing uit 's-Hertogenbosch en Nicole Zbolaly uit Geldermalsen, Travel & Hospitality

Voor het eerst in Brabant

Skills The Finals 2024 werd gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het was de eerste keer dat dit grote, landelijke evenement in Brabant plaatsvond. Yuverta mbo, De Rooi Pannen, Summa College, ROC Ter AA en Koning Willem I College sloegen de handen ineen om van dit belangrijke (v)mbo-evenement een groot succes te maken, voor en samen met onze mbo-studenten en vmbo-leerlingen.

Daarnaast organiseerden het Koning Willem I College, Yuverta en SintLucas samen een uniek evenement: ‘WereldCafé FF Concreet!'. Het Café bestond uit een centraal ontmoetingsplein met daaromheen 17 zones, die elk gekoppeld waren aan één van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). In die zones hadden bezoekers de kans om onze makers van de toekomst te ontmoeten, die met heel concrete oplossingen lieten zien hoe zij nu al bezig waren de wereld van morgen beter, duurzamer en inclusiever te maken.

Finale Skills Talents: voor vmbo-leerlingen

Op donderdag 21 maart vonden eveneens de finales plaats van Skills Talents: de vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. We zijn trots op alle vmbo-leerlingen die hebben laten zien wat ze in huis hebben.

Het regioteam van het Koning Willem I College, dat werd begeleid door studenten van het Koning Willem I College, scoorde het beste en won de gouden medaille. Welke prijzen de vmbo-leerlingen nog meer wonnen vind je op deze pagina.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Binnen 50 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze vond plaats op 21 en 22 maart 2024 tijdens Skills The Finals in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

Copyright Koning Willem I College 2024