Aan de slag voor echte opdrachtgevers

Het Talent Atelier (HTA) is een inspirerende en dynamische plek waar onze studenten van verschillende mbo-opleidingen bij elkaar komen. In projectgroepen werken zij samen aan vragen van echte opdrachtgevers. De opdrachten zijn altijd gekoppeld aan de Global Goals.

Wanneer je op het Koning Willem I College een opleiding volgt, is het mogelijk dat een project van Het Talent Atelier een onderdeel is van jouw opleiding. Tijdens het project werk je aan een opdracht van een echte opdrachtgever. Dit doe je niet alleen, maar samen met studenten van andere opleidingen. Tijdens het project vormen jullie een groepje. De opdracht is niet gerelateerd aan de opleiding die je volgt. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is super leuk. We dagen je uit om creatief te denken, jouw talenten te benutten en samen tot een oplossing te komen.

Hoe werkt Het Talent Atelier?

Het project begint altijd met een presentatie van de opdrachtgever. Hierin wordt uitgelegd waar de opdrachtgever hulp bij nodig heeft. Daarna ga je aan de slag! Aan de hand van een stappenplan doorloop je het project. Je voert gesprekken, analyseert, onderzoekt, bedenkt oplossingen, plant, zet je creativiteit in én levert een product op. Aan het einde van het project presenteer je, samen met jouw groep, jullie oplossing aan de opdrachtgever. Natuurlijk krijg je ondersteuning van onze docenten en mensen uit het werkveld. Tijdens het project van Het Talent Atelier kun je gebruik maken van moderne technieken. Denk bijvoorbeeld aan 3D-printers, lasermachines en VR-technologie.

Het Talent Atelier Koning Willem I College
Ontdek Het Talent Atelier

Kijken naar de toekomst

De projecten van Het Talent Atelier helpen je ervaring op te doen voor de toekomst. Het bedenken van oplossingen, samenwerken met verschillende mensen en presenteren heb je bij Het Talent Atelier dan al mooi geoefend!

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij het Koning Willem I College. De projecten van Het Talent Atelier zijn altijd gekoppeld aan de Global Goals. In 2015 hebben leiders van verschillende landen afgesproken te werken aan zeventien doelen die bijdragen aan een betere wereld. Meer informatie over de Global Goals vind je hier. Let op! De website van de Global Goals is in het Engels.

Volg Het Talent Atelier op Instagram of Facebook voor het laatste nieuws.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Nederlandse Onderwijspremie

Winnaar Nederlandse Onderwijspremie 2023

In juni 2023 won Het Talent Atelier de Nederlandse Onderwijspremie. Elk jaar reikt het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) deze prijs uit. In 2023 kwamen mbo-instellingen voor de eerste keer in aanmerking voor deze onderscheiding.

Het Talent Atelier won deze prijs vanwege de impact die het maakt en de nauwe verbinding die met het werkveld wordt gelegd. 

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws over Het Talent Atelier? Bekijk de nieuwsberichten.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters