Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Assistent bouwen wonen

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Algemene informatie

Niveau 1
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25740

Locaties

Oss Euterpelaan Veghel Muntelaar

Deze entree-opleiding duurt een jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Een aantal dagen in de week loop je namelijk stage bij een bouwgerelateerd bedrijf in de regio. Als je voor een bbl-traject kiest, volg je daar ook je praktijkvakken. Door vooral te ‘doen’, leer je het beroep en je werkzaamheden snel goed kennen. Na een jaar ben je dus helemaal klaar voor het échte werk! Je leert de belangrijkste taken van een assistent bouwen, wonen en onderhoud. Denk hierbij aan: 

  • je bereidt het werk voor
  • je helpt mee met meten
  • je voert eenvoudige klussen uit, zoals zagen, schaven en boren
  • je assisteert je collega’s bij de uitvoering van hun werk
  • je helpt met de afronding en het opruimen 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud kun je alle kanten op in de bouwsector. Zo kun je aan de slag bij een aannemer, een houthandel of een steigerbouwer, maar bijvoorbeeld ook bij een schoonmaak- of schildersbedrijf. Waar je ook gaat werken: overal heb je een belangrijke, ondersteunende rol.  

Meestal help je een bouwspecialist bij het uitvoeren van zijn werk. Daarbij kun je denken aan het plaatsen van steigers. Of aan het uitvoeren van sloop- of schilderwerk. Met jouw inspanningen zorg je ervoor dat je collega’s hun werk beter en sneller kan doen. Dankbaar werk dus!  

Bij een bol-opleiding loop je twee dagen per week stage. De stageperiode is van september tot en met juni. Je krijgt een stage-overeenkomst bij een erkend leerbedrijf. 

Soms is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht.  

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent op 1 augustus 16 jaar of ouder 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 2.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 400,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters