Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Student bereidt maaltijden voor Student bereidt maaltijden voor Student bereidt maaltijden voor

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

In het kort

​​Heb je geen diploma? Maar ben je graag bezig met voeding en wil je andere mensen daarvan laten genieten? Kies dan voor de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 1
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25742
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over voeding! Je leert hoe je eten klaarmaakt, bijvoorbeeld in een restaurant. Of hoe je eten verwerkt, bijvoorbeeld in een fabriek waar voedsel in blikjes of potjes wordt gedaan. Ook leer je tijdens de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie hoe je collega's kunt helpen door dingen voor te bereiden, tafels te dekken, in de winkel te staan of op te ruimen. Als je met eten werkt, is het heel belangrijk dat alles schoon is. Hygiëne, zoals dat heet, staat op nummer één in iedere keuken. Daarom leer je hoe je de werkruimte, machines en de spullen die je gebruikt netjes houdt. Samenwerken met collega’s is belangrijk, net als omgaan met de gasten. Ook dat komt terug in deze opleiding.

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken. Zo krijg je les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook volg je vakken die horen bij de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie. Je krijgt les uit boeken, maar je leert ook door het uitvoeren van verschillende opdrachten. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

​​Deze bol-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie duurt één jaar. In dat jaar kom je drie dagen in de week naar het Koning Willem I College. Ook loop je twee dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf.

Door vooral zelf te ‘doen’ leer je de werkzaamheden snel goed kennen. Zo ontdek je waar je goed in bent en haal je het beste uit jezelf!

​​De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Bij de entreeopleidingen op het Koning Willem I College ga je echt aan de slag. Je bent op school veel met de praktijk bezig. Samen met andere studenten oefen je de vaardigheden die je nodig hebt bij het beroep van jouw opleiding.

Van september tot en met juni loop je twee dagen in de week stage. Dit doe je bij een leerbedrijf. Samen met het bedrijf maak je afspraken dat jij stage komt lopen. De afspraken worden opgeschreven in een stageovereenkomst.

Het bedrijf moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo weten we zeker dat jij alles goed leert! 

Met een diploma van de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie heb je een goede basis om verder te leren op het Koning Willem I College! Wil je graag gaan werken? Dan is het slim om te kiezen voor een bbl-opleiding op niveau 2 in de richting van horeca.

In de horeca is er veel vraag naar medewerkers. Zij zijn op zoek naar jou! Zo kun je gaan werken in een restaurant, bij een bakker, slager, feestzaal, café of cateringbedrijf. Als assistent help je de koks in de keuken, bijvoorbeeld met het wassen en snijden van groenten en fruit. Of het versieren van toetjes. Ook dek je de tafels voor gasten en ruim je mee op. Kies je voor een bedrijf in de voedingsindustrie? Dan ga je aan de slag met productiewerk. Waar je ook gaat werken, je zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 2.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
AVO vakken ± € 134,-
Lesmateriaal afhankelijk van keuzeprofiel ± € 105,-
Lesmateriaal keuzedelen afhankelijk van keuze ± € 17,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je:

  • op 1 augustus van het schooljaar wanneer je begint aan de opleiding 16 jaar of ouder zijn

Je hebt geen diploma nodig om te kunnen starten met een mbo-entreeopleiding. 

Extra intakeactiviteit
We nodigen je altijd uit voor een gesprek om kennis te maken.

Voor het volgen van een entreeopleiding heb je een laptop nodig. 

Op het moment dat je stage gaat lopen, kan het leerbedrijf vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als je een VOG aanvraagt wordt er gekeken of je geen strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de werkzaamheden.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Burgerschap  
VaklesOndersteunen in de keuken
Lunch
pauze
Nederlands  
Rekenen  
Keuzedeel  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student snijdt ui
30% Praktijk
70% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 30% van deze bol-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op school en bij het bedrijf waar je stage loopt.

Gebouw locatie Weidonklaan
Gebouw locatie Euterpelaan

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren

Copyright Koning Willem I College 2024