Assistent logistiek

Student rijdt op heftruck door magazijn Student rijdt op heftruck door magazijn Student rijdt op heftruck door magazijn

Assistent logistiek

In het kort

Heb je geen diploma? Maar b​en je goed in organiseren en plannen? Dan is de opleiding logistiek assistent iets voor jou. Hiermee kun je aan de slag in ieder magazijn! ​​

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 1
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25743
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over logistiek! Het woord logistiek omschrijft alle werkzaamheden die horen bij het vervoeren en opslaan van goederen en producten. Tijdens deze opleiding tot assistent logistiek medewerker leer je hoe een magazijn is ingedeeld en opgebouwd, hoe je kunt helpen bij het laden en lossen van producten en hoe producten worden verpakt, voordat de producten netjes in het magazijn worden gezet. Ook leer je hoe je met een heftruck ieder pakket op de juiste plek in het schap legt, hoe je kunt ondersteunen bij het verzamelen van producten en het inladen van een vrachtwagen. Ook samenwerken is een belangrijk onderdeel van deze bol-opleiding logistiek. 

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken. Zo krijg je les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook volg je vakken die horen bij de opleiding assistent logistiek. Je krijgt les uit boeken, maar je leert ook door het uitvoeren van verschillende opdrachten. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

​​Deze bol-opleiding assistent logistiek duurt één jaar. In dat jaar kom je drie dagen in de week naar het Koning Willem I College. Ook loop je twee dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf.

Door vooral zelf te ‘doen’ leer je de werkzaamheden snel goed kennen. Zo ontdek je waar je goed in bent en haal je het beste uit jezelf!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Bij de entreeopleidingen op het Koning Willem I College ga je echt aan de slag. Je bent op school veel met de praktijk bezig. Samen met andere studenten oefen je de vaardigheden die je nodig hebt bij het beroep van jouw opleiding.

Van september tot en met juni loop je twee dagen in de week stage. Dit doe je bij een leerbedrijf. Samen met het bedrijf maak je afspraken dat jij stage komt lopen. De afspraken worden opgeschreven in een stageovereenkomst.

Het bedrijf moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo weten we zeker dat jij alles goed leert! 

Met een diploma van de opleiding assistent logistiek heb je een goede basis om verder te leren op het Koning Willem I College! Wil je graag gaan werken? Dan is het slim om te kiezen voor een bbl-opleiding op niveau 2 in de richting van logistiek.

In de logistiek is er keuze genoeg. Zo kun je gaan werken in iedere magazijn, bijvoorbeeld in het magazijn van een groothandel, transportbedrijf, distributiecentrum of warenhuis. Je werkt samen met collega’s, maar wel zo zelfstandig mogelijk. Als er een vrachtwagen met producten binnenkomt, help je met het controleren, verplaatsen en opslaan van deze spullen. Moeten er producten verzonden worden? Geen probleem voor jou. Je verzamelt deze en zet ze klaar voor verzending. Samen met jouw collega's zorg je ervoor dat het magazijn schoon en opgeruimd is en dat alles soepel verloopt. ​

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 2.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
AVO vakken ± € 134,-
Lesmateriaal afhankelijk van keuzeprofiel ± € 105,-
Lesmateriaal keuzedelen afhankelijk van keuze ± € 17,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je:

  • op 1 augustus van het schooljaar wanneer je begint aan de opleiding 16 jaar of ouder zijn

Je hebt geen diploma nodig om te kunnen starten met een mbo-entreeopleiding. 

Extra intakeactiviteit
We nodigen je altijd uit voor een gesprek om kennis te maken.

Voor het volgen van een entreeopleiding heb je een laptop nodig. 

Op het moment dat je stage gaat lopen, kan het leerbedrijf vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als je een VOG aanvraagt wordt er gekeken of je geen strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de werkzaamheden.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Burgerschap  
VaklesIndeling van een magazijn
Lunch
pauze
Nederlands  
Rekenen  
Keuzedeel  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student pakt bestelling in magazijn in
30% Praktijk
70% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 30% van deze bol-opleiding assistent logistiek besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op school en bij het bedrijf waar je stage loopt.

Gebouw locatie Weidonklaan
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren

Copyright Koning Willem I College 2024