In het kort

​Ben jij geïnteresseerd in online marketing en sales? Dan is deze e-commerce specialist opleiding echt iets voor jou!​

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25876

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​Alles over online sales, marketing en e-commerce! Je gaat aan de slag met het analyseren en onderzoeken van data, welke reis een klant aflegt voordat er een product wordt gekocht (customer journey) en projectmanagement. Daarbij leer je alles over de nieuwste online trends, het ontwikkelen van online content en het uitvoeren van marketing- en communicatieactiviteiten. Kort gezegd: je leert welke onderwerpen er belangrijk zijn voor het online verkopen van producten of diensten!

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding e-commerce specialist.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

​​In het eerste gedeelte van de mbo-opleiding e-commerce ligt de focus op jouw talenten en ambities, de wereld van verkoop aan particulieren en bedrijven en behoeften van klanten. Je leert welk traject de klant aflegt van het moment van interesse voor een product of dienst, tot het moment dat de klant er gebruik van maakt. In modules ga je aan de slag met vragen uit de praktijk. Welke modules je volgt kies je zelf. Weet je al welke richting je op wil? Dan kies je voor modules gericht op jouw keuze. Weet je het nog niet precies? Dan heb je alle ruimte om te verkennen wat bij jou past.​

​Vervolgens kies je de verdiepende modules. Ook werk je aan vraagstukken vanuit de praktijk of wellicht vanuit jouw eigen onderneming. Je hebt altijd de mogelijkheid om extra modules te volgen. Zo krijg je meer verdieping en leer je extra dingen die in jouw toekomst goed van pas kunnen komen. ​

​De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!​

​Op school ben je veel in en met de praktijk bezig. Op het Koning Willem I College oefen je, samen met andere studenten, met het ontwikkelen van online content, het in kaart brengen van de (online) klantreis en het monitoren van online kanalen. Ook volg je workshops en komen gastsprekers uit het bedrijfsleven hun ervaringen delen. Zo leer je pas echt van de praktijk!

​​Wanneer je stage loopt, hangt af van de modules die je kiest. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.​

​Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Kansen genoeg! Na het afronden van de mbo-opleiding e-commerce specialist kun je meteen aan de slag. Bij een startup, non-profit organisatie, winkel of commercieel bedrijf bijvoorbeeld. Jij bent verantwoordelijk voor de digitale ontwikkelingen van het bedrijf waarbij je werkt.

Tijdens jouw werk zorg je bijvoorbeeld voor een goed functionerende website en/of webshop, analyseer je data en je onderzoekt de wensen en behoeften van de klant. Met deze informatie maak je verbetervoorstellen voor de (online) verkoop en/of marketing. Daarnaast voer je marketing- en communicatiewerkzaamheden uit en zorg je voor de (ontwikkeling van) online content. De digitale wereld kent geen geheimen voor jou. Je bent dan ook altijd op de hoogte van de nieuwste online trends.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 ± € 115,-
Leerjaar 2 ± € 90,-
Leerjaar 3 ± € 90,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Ervaringen van (oud)-studenten


Het verhaal van Victoria

Victoria, tweedejaars student international business, e-commerce specialist tweetalig, wist al vroeg dat ze ‘iets met handel’ wilde doen. “Ik kom uit een familie met ondernemende mensen en ik zocht iets met uitdaging.” En omdat ze half Oekraïens is, wilde ze een opleiding met een internationale achtergrond.

Victoria | Student e-commerce specialist tweetalig

Lees meer
Student van internationale opleiding met vlaggen van verschillende landen

Een schooldag

Dag
Woensdag
Coaching  
WorkshopOnline content maken
ProjectOpdrachten afronden
Lunch
pauze
AVO-pleinWerken aan Nederlands, rekenen en burgerschap
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Studenten bekijken webshop op laptop
50% Praktijk
50% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

De opleiding e-commerce specialist is een perfecte combinatie van theorie en praktijk. Ongeveer de helft van de tijd besteed je aan de theorie. De andere helft ben je bezig in en met de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,5
6,4 landelijk
Geslaagde studenten 68%
64% landelijk
Afgestudeerden met werk -
- landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024