Havo eenjarige opleiding

Havo Eenjarige Opleiding 1

Havo eenjarige opleiding

Algemene informatie

Niveau
Leerweg
Dag/avond
Duur 1 jaar
Crebo

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard
Download PDF brochure

Aanmelden voor deze opleiding is helaas niet (meer) mogelijk.

We willen je graag helpen bij het kiezen van een andere opleiding binnen het Koning Willem I College. Neem daarvoor contact met ons op!

Het Koning Willem I College werkt met een eenjarig PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting). Dat betekent dat de inhoud van de vakken in een versneld tempo wordt aangeboden. Bij de intake kijken we of je het programma in één of twee jaar kunt afronden. 

 • Het schooljaar bestaat uit 4 lesperioden. Na de 3e periode volgt een herkansingsweek
 • De vakken worden aangeboden in lesblokken van twee keer per week een uur en een kwartier

Instroommogelijkheden:

 • 16-jarige: alleen toelaatbaar met een goedkeuring (uitbesteding of detachering) van je middelbare school én als je voldoet aan de vooropleidingseisen.
 • 17-jarige: alleen toelaatbaar met een goedkeuring (uitbesteding of detachering) van je middelbare school of een toestemmingsverklaring van de leerplichtambtenaar van jouw woonplaats én als je voldoet aan de vooropleidingseisen.
 • 18-jarige en ouder: toelaatbaar als je voldoet aan de vooropleidingseisen.

Begeleiding
Je krijgt een persoonlijke mentor toegewezen, één-op-één begeleiding. Deze begeleiding is afhankelijk van wat jij nodig hebt om succesvol te zijn. De gesprekken kunnen wekelijks, maandelijks of 4 keer per schooljaar plaatsvinden. Daarnaast is er een zorgcoördinator en een decaan aanwezig. 

Je wil je havo-diploma halen maar dat is via het reguliere traject niet (meer) mogelijk of wenselijk.

Het Koning Willem I College biedt een één- of tweejarige opleiding om je diploma alsnog te halen. Je kunt kiezen voor een volledig pakket, maar het is ook mogelijk om één of meerdere vakken te volgen om op die manier je diploma vol te maken.

Let op: het tempo ligt zeer hoog en er is veel discipline voor nodig om het jaar succesvol af te ronden. Klassikale lessen vormen de basis van het vavo-onderwijs.

Daarnaast is een grote eigen verantwoordelijkheid vereist. Voor het studeren hebben we een Open Leercentrum en verschillende studieruimtes ter beschikking.

Je kunt je vanaf 1 februari aanmelden. Neem voor vragen en/of informatie contact op via 073 624 9 552

Je kunt je eerst aanmelden, waarna je een voorlichting moet volgen en daarna een intake hebt. Je kunt ook eerst de voorlichting volgen, je dan aanmelden, waarna je vervolgens een intake hebt.

Kosten voor boeken en overig lesmateriaal zijn voor eigen rekening. 

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Havo 4 geheel of gedeeltelijk gevolgd
 • Vwo 4 geheel gevolgd
 • Over naar eindexamenklas havo 5
 • Havo 5 nog niet geslaagd
 • Vmbo-tl diploma
 • Vmbo-gl diploma

Indien er twijfel bestaat over geschiktheid of haalbaarheid van de gewenste opleiding, ligt de uiteindelijke beslissing bij het Koning Willem I College. Naast aanmelden is er ook een intake.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Lesgeld € 1357,-
Per vak € 138,-


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters