Mavo / vmbo tl

Vmbo Eenjarige Opleiding

Mavo / vmbo tl

Algemene informatie

Niveau Mavo / vmbo tl
Leerweg
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 5421

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Het Koning Willem I College werkt met een eenjarig PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting). Dat betekent dat de inhoud van de vakken in een versneld tempo wordt aangeboden. Bij de intake kijken we of je het programma in één of twee jaar kunt afronden.

  • Een schooljaar bestaat uit 4 lesperioden. Na de 3e periode volgt een herkansingsweek (4e periode).
  • De vakken worden aangeboden in lesblokken van twee keer per week een uur en een kwartier.

Instroommogelijkheden:

  • 16-jarige: alleen toelaatbaar met een goedkeuring (uitbesteding of detachering) van je middelbare school én als je voldoet aan de vooropleidingseisen.
  • 17-jarige: alleen toelaatbaar met een goedkeuring (uitbesteding of detachering) van je middelbare school of een toestemmingsverklaring van de leerplichtambtenaar van jouw woonplaats én als je voldoet aan de vooropleidingseisen.
  • 18-jarige en ouder: toelaatbaar als je voldoet aan de vooropleidingseisen.

Begeleiding 
Je krijgt een persoonlijke mentor toegewezen, één-op-één begeleiding. Deze begeleiding is afhankelijk van wat jij nodig hebt om succesvol te zijn. De gesprekken kunnen wekelijks, maandelijks of 4 keer per schooljaar plaatsvinden. Daarnaast is er een zorgcoördinator en een decaan aanwezig.

Je wil een vavo-diploma halen maar dat is via het reguliere traject niet (meer) mogelijk of wenselijk.

Het Koning Willem I College biedt een een- of tweejarige opleiding om je diploma alsnog te halen. Je kunt kiezen voor een volledig pakket, maar het is ook mogelijk om één of meerdere vakken te volgen om op die manier je diploma compleet te maken. In een aantal gevallen kan ook gekozen worden voor een tweejarig traject, dit gebeurt in overleg tijdens het intakegesprek.

Let op: het tempo ligt zeer hoog en er is veel discipline voor nodig om het jaar succesvol af te ronden. Klassikale lessen vormen de basis van het vavo-onderwijs.

Daarnaast is een grote eigen verantwoordelijkheid vereist. Voor het studeren hebben we een Open Leercentrum en verschillende studieruimtes ter beschikking.

Aanmelden is mogelijk vanaf 1 februari. 

Voor deze opleiding gelden een aantal extra intakeactiviteiten
Het is de bedoeling dat je eerst een voorlichting bijwoont, voordat je je aanmeldt voor deze opleiding. Klik op 'Aanmelden voor deze opleiding' om jezelf aan te melden voor de verplichte voorlichting.

Neem voor vragen en/of informatie contact op via 073 624 9 552

Kosten voor boeken en overig lesmateriaal zijn voor eigen rekening.

Woon je (meer dan) 10 km van het Koning Willem I College? Dan heb je recht op een vergoeding als je met het openbaar vervoer naar school komt. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het intakegesprek dat we met je voeren nadat je bent aangemeld voor deze opleiding.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-gl gevolgd t/m klas 3 (tweejarig traject)
  • Mavo/Vmbo-tl gevolgd t/m klas 3 (tweejarig traject)
  • Mavo/Vmbo-tl nog niet geslaagd (een- of tweejarig traject)
  • Vmbo-Kader diploma met een 6 gemiddeld (een- of tweejarig traject)

Als er twijfel is over geschiktheid of haalbaarheid van de gewenste opleiding, ligt de uiteindelijke beslissing bij het Koning Willem I College. Naast aanmelden is er ook een intake.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen niveau 3 en 4 en havo.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Lesgeld € 1357,-
Per vak € 138,-

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters