Kapper

Kapper (1)

Kapper

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25641

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Vanaf het eerste leerjaar maak je kennis met alle praktische en theoretische aspecten van het beroep. Denk hierbij aan het ontvangen van klanten, het uitvoeren van was- en verzorgingsbehandelingen en opbrengen van kleurproducten. Verder het knippen, föhnen en stylen van basis modellen, het inrollen van permanentwikkels en watergolfrollers. Naast de beroepsvakken doe je ook examen in Nederlands, Engels, rekenen en keuzedelen. Daarnaast hoor je te voldoen aan de eisen van loopbaan en burgerschap en de stage/beroepspraktijkvorming. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Kapper is een geschikt beroep voor vrouwen én mannen. Als je veel waarde hecht aan een verzorgd uiterlijk, interesse hebt in het werken met haren, dienstverlenend bent, goed met mensen om kunt gaan en een aanpakker bent is het beroep van kapper geschikt voor jou. Omdat kapper een fysiek zwaar beroep is moet je beschikken over een goede gezondheid.

Voor het volgen van de meeste praktijklessen en examens hoor je zelf voor de juiste modellen te zorgen.

Niet voor niets kennen we de uitdrukking: 'Als je haar maar goed zit'. Iemand met een verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich vaak ook goed. Als kapper lever jij daar een belangrijke bijdrage aan door goed naar de wensen van de klant te luisteren. Onder begeleiding van je leidinggevende mag je onderdelen van kapbehandelingen uitvoeren of assisteren.

Je voorziet je klanten van een drankje en zorgt ervoor dat de salon altijd netjes en opgeruimd is. Schoonmaken behoort ook tot je werkzaamheden. Daarnaast geef je informatie over haarverzorgingsproducten en verkoopt deze.

Als beginnend kapper wordt er veel van je verwacht. Bijvoorbeeld dat je je dienstverlenend opstelt en een goede beroepshouding hebt. Dat je goed kunt samenwerken en vriendelijk en beleefd bent tegen klanten en collega's. 

Met het diploma kapper ben je toelaatbaar tot de opleiding haarverzorging / haarstylist / salonmanager, niveau 3.

Je werkt minimaal 24 uur per week in een erkend leerbedrijf en komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Hiervoor sluit je een beroepspraktijkvormingsovereenkomst af.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
72% 74%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Kapper - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Kapper
Kans op leerbaan
Kapper
Startsalaris
uurloon
Kapper - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleiding op niveau 3.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1* € 335,-
Leerjaar 2 € 210,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 30,-
Leerjaar 2 € 30,-
* kosten zijn exclusief de aanschaf van laptop of tablet

Bekijk ook eens deze opleiding


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters