Leidinggevende keuken

Zelfstandig Werkend Kok Bbl Dutch Cuisine

Leidinggevende keuken

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25181

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

De opleiding leidinggevende keuken is dé perfecte vervolgstap na het behalen van de opleiding zelfstandig werkend kok (bbl of bol). Tijdens de opleiding leer je meer over het vak, maar nog meer over jezelf. Wie ben je als leidinggevende? En wat zijn jouw belangrijkste normen en waarden binnen de horeca?

In jouw rol als leidinggevende keuken ben je verantwoordelijk voor alle processen in de keuken. Je leert begrotingen op te stellen, waarbij je let op het budget. Daarbij leer je het inkopen van de benodigde producten. Samen met jouw collega’s in de keuken stel je menukaarten op, maak je de menuplanningen en voer je de bijbehorende calculaties uit. 

Je geeft leiding aan het team in de keuken, maar je voert ook de dagelijkse werkzaamheden, zoals bereiden van gerechten, uit. Daarbij houd je de commerciële doelen van het bedrijf waar je werkt goed in de gaten. Tijdens de opleiding leer je inspireren, stimuleren en motiveren. Jij weet het beste uit je collega’s naar boven te halen! Gedurende de opleiding staan de uitgangspunten van Dutch Cuisine centraal. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kiest voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Na het afronden van de opleiding leidinggevende keuken kun je aan het werk als leidinggevende in de horeca. Bijvoorbeeld in een restaurant, lunchroom of hotel. Je bent verantwoordelijk voor de collega’s in de keuken. Daarbij is het belangrijk dat je motiveert, delegeert en positieve feedback geeft. Je houdt altijd het overzicht en denkt op een commerciële manier. Daarnaast zorg je dat alle regels en voorschriften goed worden nageleefd. Denk hierbij aan de voorschriften op het gebeid van hygiëne en veiligheid. 

Tijdens het werk krijg je te maken met onverwachte drukte, waardoor het soms wat onrustig kan zijn. Je raakt niet snel uit balans en je vindt het leuk om onder druk te werken. Daarbij houd je rekening met de wensen en verwachtingen van de gasten. 

Je bent ondernemend, sociaal en communicatief sterk. Passie voor het vak is erg belangrijk. Een positieve instelling en denken in mogelijkheden maken jou geschikt voor een baan als leidinggevende keuken! 

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van het beroep. Eventueel helpt het Koning Willem I College je met het vinden van een leerbedrijf. 

Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.  

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig.

Als aanvulling op het lesprogramma worden er diverse extra trainingen en cursussen aangeboden. Deze sluiten allemaal aan op het vak en de opleiding. De kosten voor deze extra trainingen en cursussen is op eigen kosten.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Mbo-diploma zelfstandig werkend kok

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 150,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 100,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters