Horeca

Ontdek de wereld van eten, drinken en gastvrijheid tijdens een mbo horeca opleiding. Jij vindt het leuk om mensen een fijne tijd te bezorgen in bijvoorbeeld een restaurant, hotel of op een evenement. Zet jouw gastvrije persoonlijkheid in als gastheer of gastvrouw in de bediening, bereid de lekkerste gerechten als kok of regel alles tot in de puntjes als manager of ondernemer: het is allemaal mogelijk met één van de mbo-opleidingen in de richting van Horeca bij het Koning Willem I College.

Bekijk de opleidingen

8 van 18 getoond

Over onze opleidingen

Dutch Cuisine

De horeca-opleidingen van het Koning Willem I College zijn échte Dutch Cuisine opleidingen. Onze opleidingen staan in het teken van een ambacht leren, praktijkervaring opdoen en ze zijn gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine.

Over Dutch Cuisine

Ervaringen van (oud)-studenten


Nooit te oud om te leren

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en heb ervoor gekozen om naast mijn werk bij Van der Valk Zaltbommel de opleiding Gespecialiseerd kok te volgen. Bij deze opleiding maak je, als de kok van de toekomst, bewuste keuzes voor lokaal en seizoensgebonden eten. Nog beter worden in mijn vak en mijn kennis delen met anderen is wat ik leuk vind. Misschien ga ik nog een opleiding volgen tot docent. Zo kan ik mijn kennis ook weer overbrengen op toekomstige vakmensen. Ik hoop hen hiermee te inspireren. Eerlijk is eerlijk, hoe meer informatie je krijgt en hoe meer kennis je hebt, hoe fijner en zelfverzekerder je bent in het leven! “Je bent nooit te oud om te leren! Met veel kennis kom je heel ver en wordt de wereld een stukje beter.”

Alexander van Baardwijk | Oud-student Gespecialiseerd kok

Bekijk de opleiding
Portret Alexander van Baardwijk

Van een vrolijke bediening worden gasten meteen blij

Na het afronden van de opleidingen gastheer/-vrouw en zelfstandig werkend gastheer/-vrouw werd ik benaderd voor een baan als floormanager bij het hotel/restaurant KASerne. De KASerne is een startend bedrijf. Ik vind het fantastisch dat ik dit samen met de eigenaren mee mag opbouwen. Het doet me ook goed dat er echt naar mijn inbreng wordt geluisterd. Het is belangrijk de gasten het gevoel te geven dat wij blij zijn dat ze er zijn. Van een vrolijke bediening worden je gasten ook meteen blij. Ik ben ook leermeester en studenten vinden het vaak leuk om een jonge, enthousiaste leermeester te zien en te spreken. Mijn drijfveer zit hem in het sociale aspect. “Gasten een zo goed mogelijke beleving geven bij een bezoek aan ons restaurant. Dit samen met mijn team doen, daar haal ik mijn drive wel uit!”

Maikel van Wijnen | Oud-student (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw

Bekijk de opleidingen
Portret Maikel van Wijnen

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de opleidingen van Horeca? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024