Horeca

Heb jij straks je horecadiploma op zak? Dan kun je alle kanten op. Misschien word je gastheer of gastvrouw in een restaurant, hotel of bij een evenement. Of je word je dé specialist in de keuken als (zelfstandig werkend) kok. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om jouw eigen horecaonderneming te beginnen. Schuilt er een horecaondernemer in jou? De menukaart met mogelijkheden is eindeloos.

Bekijk de opleidingen

8 van 18 getoond
Alexander Van Baardwijk KW1C

Nooit te oud om te leren

Alexander van Baardwijk had alle papieren en diploma’s voor chef-kok, maar nog geen niveau 4. Hij volgde de opleiding Gespecialiseerd kok op het Koning Willem I College.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en heb ervoor gekozen om naast mijn werk bij Van der Valk Zaltbommel de opleiding Gespecialiseerd kok te volgen.  Bij deze opleiding maak je, als de kok van de toekomst, bewuste keuzes voor lokaal en seizoensgebonden eten. Je bent nooit te oud om te leren. Nog beter worden in mijn vak en mijn kennis delen met anderen is wat ik leuk vind.

Inspiratiebron 
Na mijn studie op het Koning Willem I College ben ik verdergegaan met mijn werk als chef-kok en eventueel ga ik nog een opleiding volgen tot docent. Zo kan ik mijn kennis ook weer overbrengen op toekomstige vakmensen en ik hoop hen hiermee te inspireren. Eerlijk is eerlijk, hoe meer informatie je krijgt en hoe meer kennis je hebt, hoe fijner en zelfverzekerder je bent in het leven! Ik volgde deze mooie opleiding dan ook met veel plezier en toewijding. 

“Je bent nooit te oud om te leren! Met veel kennis kom je heel ver en wordt de wereld een stukje beter.”

Bekijk de opleiding
Maikel Van Wijnen KW1C

Van een vrolijke bediening worden gasten ook meteen blij

Na het afronden van de opleidingen gastheer/-vrouw en zelfstandig werkend gastheer/-vrouw aan het Koning Willem I College ging Maikel van Wijnen aan de slag als bedrijfsleider bij Bottles & Bites. Via een oud-collega werd ik benaderd voor een baan als floormanager bij het hotel/restaurant KASerne. De KASerne is een startend bedrijf. Ik vind het fantastisch dat ik dat dit samen met de eigenaren mee mag opbouwen. Het doet me ook goed dat er echt naar mijn inbreng wordt geluisterd.

Mijn werkdag begint met de opstart; we zetten alles klaar zodat we goed zijn voorbereid op de lunch, het diner en de borrel. We bespreken de dagindeling met het team en staan klaar voor onze gasten. Het is belangrijk de gasten het gevoel te geven dat wij blij zijn dat ze er zijn. Ik ben een positief ingesteld persoon en ik benader op mijn werk ook alles positief. Dit heeft niet alleen invloed op mijn collega’s, maar ook op mijn gasten. Van een vrolijke bediening worden je gasten ook meteen blij. Ik ben ook leermeester en studenten vinden het vaak leuk om een jonge, enthousiaste leermeester te zien en te spreken. Ik draag mijn kennis en enthousiasme graag over bij het begeleiden van bbl-studenten. Door de afwisseling is mijn werk nooit saai.

Mijn drijfveer zit hem in het sociale aspect. “Gasten een zo goed mogelijke beleving geven bij een bezoek aan ons restaurant. Dit samen met mijn team doen, daar haal ik mijn drive wel uit!”

Bekijk de opleidingen
Jaloersmakende Skills In De Horeca Jaloersmakende Skills In De Horeca

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de opleidingen van Horeca? Bekijk de nieuwsberichten.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters