Leidinggevende team / afdeling / project

Leidinggevende team / afdeling / project

In het kort

Heb jij graag de touwtjes in handen? Ga jij ervoor om je team vooruit te helpen? Dan is deze mbo 4 opleiding leidinggevende iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25160
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over leidinggeven en hoe je dat op jouw manier kunt doen! Zo ga je aan de slag met gesprekken voeren, hoe je jouw tijd efficiënt kunt indelen en hoe je ervoor kunt zorgen dat er een prettige werksituatie ontstaat. Ook leer je alles over organiseren, het begeleiden van nieuwe collega’s en hoe je medewerkers zo in zet dat een team, afdeling of project optimaal draait. Kort gezegd: tijdens deze specialistenopleiding leer je alles over leidinggeven op de werkvloer.

Net als bij een andere mbo-opleiding bol, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding leidinggevende team / afdeling / project.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens deze eenjarige opleiding leidinggevende team / afdeling / project werk je zowel in de theorie, als de praktijk aan de verdere ontwikkeling van jouw kennis, vaardigheden en houding. De praktijk op school wordt aangeboden in projectvorm. Zo leer je samenwerken én het bewaken van de voortgang van een team, afdeling of project.

De afstudeerfase van deze mbo niveau 4 opleiding vindt plaats in de praktijk. Dan laat je zien dat je er helemaal klaar voor bent om aan de slag te gaan!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Samen met andere studenten werk je aan projecten op het Koning Willem I College. Ze oefen je met samenwerken, werkoverleg voeren, het werven en selecteren van medewerkers en hoe je hen het beste kunt begeleiden. Ook doe je vast ervaring op met het werken in een team, afdeling of project.

Je sluit de opleiding leidinggevende team / afdeling / project af met een stageperiode van 10 weken. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een mbo-diploma van de leidinggevende team / afdeling / project, niveau 4 op zak kun je aan de slag bij verschillende organisaties in allerlei sectoren. Bijvoorbeeld bij de gemeente of politie. Maar het is ook mogelijk om te gaan werken bij een commercieel bedrijf. Bij een winkel of supermarkt bijvoorbeeld.

Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen van medewerkers in een team, afdeling of project. Je voert werkoverleggen, stelt doelen voor de organisatie en zorgt dat deze worden gehaald. Ook begeleid je (nieuwe) medewerkers en voer je functioneringsgesprekken. In jouw werk ben je deskundig, gedisciplineerd en een voorbeeld voor jouw medewerkers.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 180,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 15,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een mbo-diploma niveau 3

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We vragen je dan om een presentatie te geven over jezelf en waarom je voor deze opleiding hebt gekozen.

Een schooldag

Dag
Maandag
Project  
TheorielesLeidinggeven
Engels  
Lunch
pauze
PraktijklesLeidinggevende vaardigheden
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
40% Praktijk
60% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 40% van de opleiding leidinggevende team / afdeling / project besteed je in en aan de praktijk. De overige tijd ga je aan de slag met de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 5,4
6,3 landelijk
Geslaagde studenten 95%
83% landelijk
Afgestudeerden met werk -
89% landelijk
Gebouw locatie Jacob van Maerlantstraat

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren
Copyright Koning Willem I College 2024