Marketing & Communicatie mhbo

Medewerker Marketing & Communicatie

Marketing & Communicatie mhbo

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25727

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Dit is een samenwerking met de opleiding Communicatie en Internationale marketing van Fontys Hogescholen in Tilburg. Met deze opleiding kun je instromen in het tweede jaar van deze hbo-opleidingen waarmee je je propedeuse al afgerond hebt. 

Deze mhbo-opleiding is al jaren zeer succesvol in het opnemen van terugstromers uit het hbo. Via deze weg krijgen ze weer een prima toekomstperspectief in het hbo. Studenten worden door intensieve begeleiding goed voorbereid voor het hbo.

Het eerste semester legt de basis voor de richtingen marketing en communicatie. Na een half jaar kies je definitief voor een van deze twee uitstroomprofielen.

De opleiding heeft ook een internationaal karakter. Tijdens een internationaal project ga je bijvoorbeeld in Duitsland een citymarketingplan voorbereiden. Deze opleiding vormt een doorlopende leerlijn met de hbo-studies Communicatie en Internationale marketing van Fontys in Tilburg.

Je komt vijf dagen per week naar school. De opleiding is opgebouwd rond boeiende projecten waarbij je steeds een innoverend beroepsproduct oplevert zoals een reclameplan, een marketingplan en een crossmediaconcept. Bij dit laatste project ontwikkel je een tv-programma waaraan gekoppeld o.a. een (online) magazine, een evenement, website en social media. Je leert technieken om je creativiteit te vergroten. Voor interessante marketing- en communicatieproblemen bedenk je originele oplossingen. Je volgt lessen op het gebied van marketingtheorie, communicatietheorie, vormgeving, management, bedrijfseconomie en nieuwe media. Je krijgt ook Nederlands, Engels en een tweede, moderne, vreemde taal.

Na een half jaar start de opleiding met het hbo-programma. Het lesprogramma is in nauwe samenwerking met Fontys Tilburg ontwikkeld en garandeert een perfecte doorstroom naar het tweede leerjaar van eerder genoemde hbo-opleidingen. Hiermee vergroot je je kans van slagen in het hbo sterk. De docenten van de mhbo-opleiding steken veel tijd in persoonlijke aandacht voor de student.

Creatieve mensen met zakelijk inzicht hebben de toekomst! Tijdens de tweejarige mhbo-opleiding marketing & communicatie ga je leren om met nieuwe ideeën de zakelijke (internationale) markt te veroveren. Je bent geen grijze muis, maar je hebt je eigen stijl en de wil om grenzen te verleggen! Je bent creatief en je ontwerpt promotiemateriaal. Je kruipt in de huid van de doelgroep. 

Als marketeer weet je alles van marktverkenning, marktonderzoek en de nieuwste marketingtrends. Je brengt de behoeften van de consument in kaart en zet samen met de communicatiemedewerker reclamecampagnes op voor opvallende producten en innovatieve diensten. Als communicatiemedewerker ben je bezig met (nieuwe) media, voorlichting, PR, reclame en promotie. In het werkveld werk je mee aan communicatieplannen. Bovendien ben je medeverantwoordelijk voor de interne en externe contacten van de onderneming of instelling waar je werkt.

Met deze opleiding kun je aan de slag bij reclamebureaus en communicatieadviesbureaus, marketingbureaus, een salesafdeling, op een afdeling voorlichting bij de overheid of op een marketing- en communicatieafdeling binnen een organisatie, ook op het gebied van evenementen, muziek en entertainment.

Tijdens het laatste half jaar van deze tweejarige opleiding loop je stage bij een reclame- of marketingbureau of op de marketing- en communicatieafdeling van een bedrijf. Je kiest zelf een erkend en geschikt leerbedrijf in binnen- of buitenland.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De officiële benaming voor deze opleiding is marketing & communication specialist. Deze naam staat dan ook op alle officiële documenten die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5
  • Havodiploma
  • Vwo-diploma 
  • Met een mbo-diploma niveau 3 of 4 ben je toelaatbaar indien je een positief advies krijgt na de intakeprocedure.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 525,-
Leerjaar 2 € 210,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters