Commercieel medewerker

Commercieel medewerker (1)

Commercieel medewerker

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25874

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Bij de opleiding tot commercieel medewerker ligt de nadruk op het ondersteunen van de (junior) accountmanager bij de verkoop. Zelf ben je verantwoordelijk voor een aantal kleinere accounts (klanten). Tijdens theorievakken leer je verschillende zaken. Hoe je een offerte opstelt, het onderhouden van telefonisch klantencontact en hoe je het beste je product/dienst kunt verkopen (sales, marketing). Maar je leert ook met financiële cijfers omgaan (commerciële calculaties). Uiteraard krijg je ook lessen in algemene vakken: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Wat je bij de theorielessen leert, pas je tijdens je werk toe.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Het Koning Willem I College biedt bij de studierichting Commercie twee opleidingen aan: commercieel medewerker niveau 3 en (junior) accountmanager niveau 4. Beide opleidingen leiden op tot een commerciële functie bij een business-to-business-bedrijf. Dat is een onderneming die producten of diensten aan andere bedrijven verkoopt (dus niet aan consumenten). 

Als commercieel medewerker heb je verschillende verantwoordelijkheden. Je verkoopt de producten of diensten van je werkgever. Je voert promotieactiviteiten uit. Daarnaast onderzoek je in opdracht van je leidinggevende de ontwikkelingen in de markt en verwerk je deze tot voorstellen. Ook onderhoud je goede relaties met de accounts (relatiebeheer).

Je denkt altijd met de klant mee. Je kent de markt en je accounts goed en je geeft advies op maat. Je verzorgt vervolgens het interne ordertraject: je stelt offertes en orderbevestigingen op en je informeert je accounts over eventuele vertragingen in de levering. Ook handel je op een zorgvuldige manier eventuele klachten af.

Meestal ben je ook de telefonische vraagbaak van het bedrijf. Als commercieel medewerker heb je dus een drukke, maar afwisselende baan. Iets voor jou?

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je komt één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je in een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). Om te mogen starten met de opleiding, moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend bpv-bedrijf. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,8 6,6
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
52% 52%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Commercieel medewerker - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Commercieel medewerker
Kans op leerbaan
Commercieel medewerker
Startsalaris
uurloon
Commercieel medewerker - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: economie, wiskunde en Duits
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Mbo-diploma niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 ± € 210,-
Leerjaar 2 ± € 135,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters