Retailspecialist

verkoopspecialist / retailspecialist (2)

Retailspecialist

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25809

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Oss Euterpelaan Veghel Muntelaar

Bij de opleiding retailspecialist volg je beroepsvakken als verkoop, VACCM (veiligheid, arbo, criminaliteit, calamiteit en milieu) goederenstroom en winkelpresentatie. Ook krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

In het tweede jaar leer je meer over handelskennis, marketing en verkoopcijfers. De lesstof wordt wat ingewikkelder en je verantwoordelijkheid groter. Je ontwikkelt je kennis, houding en vaardigheden. Wat je leert in de theorielessen pas je toe in praktijk van je werk.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als retailspecialist heb je een ondernemende functie in de retail. De klant van nu rekent steeds meer op goede service en vakkundig advies. Jij bent daar verantwoordelijk voor. Jij bent immers de specialist! Je adviseert intern over verbetering van de verkoop, de presentaties, de klantbenadering en de inzet van de medewerkers. Je maakt daarbij gebruik van je gespecialiseerde kennis over het assortiment. Je hebt ook altijd oog voor wat er gebeurt op de winkelvloer. In de meeste gevallen ga je werken in het midden- en kleinbedrijf of bij een grootwinkelbedrijf. En dan is er ook nog de keuze tussen de food en de non-foodsector. 

Als professional op het gebied van verkoop ben je makkelijk in de omgang. Je kunt je snel inleven in klanten om op hun behoefte in te springen. Ook kun je goed communiceren met leidinggevenden, leveranciers en collega's.

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je komt één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je bij  een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). 

Om aan de opleiding te kunnen beginnen, moet je een arbeidscontract te hebben bij een erkend leerbedrijf in de retail. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,9 6,6
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
65% 58%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Retailspecialist - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Retailspecialist
Kans op leerbaan
Retailspecialist
Startsalaris
uurloon
Retailspecialist - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: economie of wiskunde
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Mbo-diploma niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op mbo-niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 ± € 210,-
Leerjaar 2 ± € 115,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters