Retailspecialist

verkoopspecialist / retailspecialist (2)

Retailspecialist

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25809

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Oss Euterpelaan Veghel Muntelaar

Je begint deze opleiding met een brede oriëntatiefase. In het eerste gedeelte van de opleiding ligt de focus op jouw talenten en ambities, de wereld van verkoop aan particulieren en bedrijven en behoeften van klanten. Je leert welk traject de klant aflegt van het moment van interesse voor een product of dienst, tot het moment dat de klant er gebruik van maakt. 

De opleiding bestaat uit modules. Na de oriëntatiefase volgt de basisfase. In deze fase ga je in modules aan de slag met vragen uit de praktijk. Hier werk je samen met andere studenten aan. Je kiest zelf de modules. Weet je al welke richting in de handel je op wil? Dan kies je voor modules gericht op jouw keuze. Weet je nog niet precies welke richting je op wil? Dan heb je in deze fase alle ruimte om te verkennen wat bij jou past. Ook volg je workshops en komen gastsprekers uit het bedrijfsleven hun ervaringen delen over de praktijk. Zo leer je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om de modules goed uit te kunnen voeren.

Vervolgens begin je aan de verdiepingsfase. Hierin kies je voor verdiepende modules. Ook werk je aan vraagstukken vanuit de praktijk of wellicht vanuit jouw eigen onderneming. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om extra modules te volgen. Zo krijg je meer verdieping en leer je extra dingen die in jouw toekomst goed van pas kunnen komen. De laatste fase is de afstudeerfase. Deze vindt plaats in de praktijk. Hierin toon je aan dat je startbekwaam bent. 

Aan de start van de opleiding word je gekoppeld aan een coach. Gedurende de hele opleiding ondersteunt deze coach jou met het bewaken van overzicht, opstellen van doelen, jouw leerproces en het maken van goede keuzes. Jij hebt de regie tijdens de opleiding!

Als retailspecialist heb je een ondernemende functie in de retail. De klant van nu rekent steeds meer op goede service en vakkundig advies. Jij bent daar verantwoordelijk voor. Jij bent immers de specialist! Je adviseert intern over verbetering van de verkoop, de presentaties, de klantbenadering en de inzet van de medewerkers. Je maakt daarbij gebruik van je gespecialiseerde kennis over het assortiment. Je hebt ook altijd oog voor wat er gebeurt op de winkelvloer. In de meeste gevallen ga je werken in het midden- en kleinbedrijf of bij een grootwinkelbedrijf. En dan is er ook nog de keuze tussen de food en de non-foodsector. 

Als professional op het gebied van verkoop ben je makkelijk in de omgang. Je kunt je snel inleven in klanten om op hun behoefte in te springen. Ook kun je goed communiceren met leidinggevenden, leveranciers en collega's.

Leren doe je natuurlijk niet alleen op school, maar ook in de praktijk. Tijdens jouw stage doe je praktijkervaring op en leer je nog beter hoe de commerciële wereld of de handel in elkaar zit. Zo kom je er ook achter wat dat voor jouw functie betekent. Hierdoor leer je niet alleen jouw toekomstige werkveld goed kennen, maar ook jezelf.  

De afstudeerfase vindt plaats in de praktijk. De momenten van de andere stages tijdens je opleiding zijn afhankelijk van de leerroute die jij kiest. Stages zijn niet alleen een plek waar je in de praktijk kan brengen wat je leert, maar vooral ook om in de praktijk te leren. Net als tijdens de rest van je opleiding werk je tijdens je stages aan jouw doelen.  

Stage lopen kan alleen bij bedrijven die erkend zijn. Kijk op www.stagemarkt.nl voor erkende stagebedrijven. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,9 6,6
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
64% 60%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Retailspecialist - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Retailspecialist
Kans op stage
Retailspecialist
Kans op leerbaan
Retailspecialist
Startsalaris
uurloon
Retailspecialist - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: economie of wiskunde
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op mbo-niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 200,-
Leerjaar 2 € 200,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters