Zelfstandig medewerker leisure & hospitality / Cosmo Academy

Leidinggevende leisure & hospitality (3)

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality / Cosmo Academy

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25648

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Bij de Cosmo Academy leer je alles over entertainment en het organiseren van evenementen. Tijdens deze praktijkgerichte mbo-opleiding leer je vooral door te doen. Dat zie je terug in interessante workshops, praktijklessen en projecten, een up-­to­-date lesprogramma en leerzame stages (onder andere in Nederland, Mallorca, Menorca, Ibiza). In samenwerking met het bedrijfsleven bieden we wekelijks 'Stay or Go’s' aan. Dit zijn binnen- en buitenschoolse excursies en activiteiten. Kijk ook eens op http://www.wearecosmo.nl/.

Naast vakkennis vinden wij het ook belangrijk dat jij je als persoon ontwikkelt. Binnen Cosmo krijgt iedere student een persoonlijke coach aangewezen. Samen met jouw coach ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw coach laat je zien waar jij goed in bent, waar jij om wordt gewaardeerd en waar jij het verschil kunt maken met jouw persoonlijkheid.

Je leert samenwerken, relaties opbouwen en netwerken, presenteren en hoe je je goed mondeling uitdrukt. Je leert plannen en organiseren. Al met al een pakket waardevolle persoonlijke vaardigheden.

Verder krijg je in verschillende projecten de mogelijkheid zelf evenementen en shows te organiseren, zowel vóór als achter de schermen. Ook staan frontoffice­- en backoffice-werkzaamheden op het programma. 

Wat maakt deze opleiding uniek?
De sfeer en het community gevoel binnen een positief gestimuleerde omgeving waar je jezelf kunt zijn. De docenten zijn vanaf dag één jouw grootste fan. Dit geeft jou de beste basis om dingen te leren die je nu nog niet voor mogelijk houdt.

Opmerkingen over de opleiding
Cosmo Academy, die deze opleiding verzorgt, is onderdeel van het Koning Willem I College. Deze opleiding wordt aangeboden in twee varianten, namelijk:

  • de reguliere variant, zoals beschreven op deze pagina; en
  • de Entertainment en Performance "powered by" Van Hoorne Entertainment variant.

De Entertainment en Performance “powered by” Van Hoorne Entertainment variant is een samenwerking tussen Cosmo Academy en Van Hoorne Entertainment. De basis van de opleiding is hetzelfde als de reguliere variant, maar studenten die kiezen voor de opleiding Entertainment en Performance “powered by” Van Hoorne Entertainment worden vanaf dag één meegenomen in de werkwijze bij Van Hoorne Entertainment. Je krijgt lessen en workshops in zang, dans, acteren, skin acting, grime, kostuum en decor. Daarnaast leer je hoe je evenementen en activiteiten organiseert. 

Voor deze variant zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Daarnaast is een auditie onderdeel van de aanmeldprocedure. Meer informatie over de opleiding vind je hier. Bij het behalen van je diploma ontvang je een extra certificaat.

Werken in de wereld van entertainment en events en daarbij dagelijks mensen blij maken. Na je opleiding vind je een baan bij een entertainmentorganisatie, een vakantiepark of een resort. Ook kun je aan de slag binnen de sector dagrecreatie, bijvoorbeeld bij een indoor-­ of outdoorcentrum, sportbedrijf of attractiepark. In de evenementenbranche werk je op festivals, bij evenementenbureaus of binnen een bedrijf op de interne evenementenafdeling.

Wij helpen jou om een topper te worden in de entertainment- en evenementenbranche. Met jouw inzet en onze hulp ontwikkel je persoonlijke vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan hebt. Jij staat gasten te woord, houdt het overzicht en bedenkt de leukste activiteiten. Jij weet wat gastvrijheid is en dat bereik door je een stapje extra te zetten. Jij bent het visitekaartje voor het bedrijf.

Kies je later toch voor een ander vak? Met de geleerde vaardigheden ben jij een waardevolle aanwinst bij verschillende soorten bedrijven met intensief klantcontact.

We bieden je volop stageplekken bij interessante businesspartners. Alleen al binnen het Cosmo-netwerk zijn er elk jaar ruim 500 stageplaatsen en banen beschikbaar. Wij garanderen je een stageplaats. Tijdens de stages doorloop je alle fases binnen dit vak. Je zet theorie om in praktijk en leert wat er nodig is om je doel te bereiken.

Leerjaar 1: je loopt stage in een vakantiepark in Nederland of België in een hospitality; frontoffice- en/of entertainmentfunctie.
Leerjaar 2: je verlegt je grenzen en je loopt stage in een hotel op Mallorca, Menorca of Ibiza

Blijf je liever dichterbij huis? Dan zijn er genoeg interessante mogelijkheden in Nederland en België. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Leerlingen die wettelijk toelaatbaar zijn voor deze opleiding worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag. Tijdens deze dag kijken we of jij en de opleiding bij elkaar passen. 
  • Kies je voor de Entertainment en Performance "powered by" Van Hoorne Entertainment variant? Dan is een auditie onderdeel van de aanmeldprocedure.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
8,3 6,8
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 74%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Zelfstandig medewerker travel & hospitality - 77%
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality - 87%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Zelfstandig medewerker travel & hospitality
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Kans op stage
Zelfstandig medewerker travel & hospitality
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Startsalaris
uurloon
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality - € 9
Zelfstandig medewerker travel & hospitality - € 9

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, advies: 2e vreemde taal.
  • Mbo diploma niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Leidinggevende leisure & hospitality / Cosmo Academy niveau 4

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 ± € 450,-
Leerjaar 2 ± € 225,-
Leerjaar 3 ± € 75,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 250,-
Leerjaar 2 € 250,-
Leerjaar 3 € 75,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters