Zelfstandig medewerker leisure & hospitality / Cosmo Academy

Studenten Cosmo Academy oefenen nieuwe show Studenten Cosmo Academy oefenen nieuwe show Studenten Cosmo Academy oefenen nieuwe show

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality / Cosmo Academy

In het kort

Sporten, dansen, presenteren, werken op een podium, samenwerken, plannen, organiseren en daarbij dagelijks mensen blij maken. Je leert het allemaal tijdens de opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25648

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het ontvangen en vermaken van gasten tijdens hun vakantie! Zo leer je het uitvoeren van receptie- en baliewerkzaamheden, het organiseren en begeleiden van verschillende soorten entertainment en het omgaan met gasten, waarbij je leert inspelen op bepaalde situaties. Maar ook het uitvoeren van verschillende (online) marketingactiviteiten én het presenteren voor grote groepen mensen zijn onderdeel van de opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy. Daarbij is gastvrijheid een belangrijk onderwerp. Kort gezegd: je leert alles zodat jij mensen laat genieten van hun vakantie of vrije dag!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

In de recreatiebranche ben je vaak het eerste aanspreekpunt van gasten. Tijdens de opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy leer je hiermee om gaan. Je volgt theorielessen, praktijkvakken en werkt in projecten. Eén dag in de week volg je workshops, ga je op excursie of breng je een bezoek aan een vakantiepark of hotel.

Tijdens projecten leer je onder andere het organiseren van evenementen. Wat dacht je van een escaperoom of het bedenken en opzetten van een eigen show met medestudenten? Jij weet precies hoe je dat doet! Maar je gaat ook aan de slag met bijvoorbeeld het inrichten van een eigen vakantiepark. En niet te vergeten: jouw persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de hele opleiding heb je een coach. Deze coach helpt je bij het ontdekken van jouw talenten.

De opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy werkt veel samen met het bedrijfsleven. Lessen worden afgestemd met het werkveld. Daarnaast krijg je soms les van mensen uit de praktijk. Zo bereiden we je goed voor op jouw toekomstige baan!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Je leert vooral door te doen! Door middel van rollenspellen in ons praktijklokaal bijvoorbeeld. Dit lokaal bestaat uit een podium en backstagegedeelte. Samen met andere studenten ga je aan de slag met het ontvangen van gasten, hoe je hen te woord staat en hoe je een entertainmentprogramma opzet en uitvoert. Maar je gaat ook aan de slag met het inrichten van de administratie en financiën. Oh en hoe zit het met jouw gevoel voor taal? Naast Nederlands en Engels krijg je ook les in Duits en Spaans.

Tijdens de opleiding loop je twee keer stage. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk. Het Koning Willem I College werkt samen met erkende leerbedrijven. Samen bieden we stages in binnen- en buitenland aan. Voorbeelden van bedrijven waarmee we samenwerken zijn onder andere Van der Valk Hotel & Restaurants, Libéma en Van Hoorne Studios.

Wil je liever zelf op zoek naar een geschikt leerbedrijf? Dat is ook mogelijk, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een diploma zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy kun je aan de slag bij bedrijven in de recreatiebranche. Bijvoorbeeld op een camping, vakantiepark of bij een hotel. Maar er zijn ook mogelijkheden bij een attractiepark, outdoor centrum of op festivals. Je kunt ervoor kiezen om in Nederland te gaan werken, maar ook in het buitenland zijn er veel mogelijkheden.

Je hebt een afwisselende baan. De ene dag werk je aan de receptie waar je gasten ontvangt en informatie geeft. De andere dag organiseer en begeleid je verschillende activiteiten, zoals wandeltochten, excursies, sport, spel en show avonden. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het organiseren en laten plaatsvinden van activiteiten. Waar krijg jij energie van?

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4. Kies je voor de vervolgopleiding leidinggevende leisure & hospitality / Cosmo Academy? Dan heb je de mogelijkheid om binnen één jaar een mbo niveau 4 diploma te halen!

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 ± € 450,-
Leerjaar 2 ± € 225,-
Leerjaar 3 ± € 75,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 250,-
Leerjaar 2 € 250,-
Leerjaar 3 € 75,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Extra intakeactiviteiten

  • Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek

De opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy wordt verzorgd door Cosmo Academy. Dit is een onderdeel van het Koning Willem I College. Kijk voor meer informatie op www.wearecosmo.nl.

Wist je dat?

Leisure betekent ...

... het doen van leuke activiteiten in je vrije tijd, zoals hobby's, sporten of ontspannen, om te genieten en plezier te hebben. Leisure is de Engelse naam voor vrije tijd.

Wist je dat?

Hospitality betekent ...

... vriendelijk en behulpzaam zijn voor gasten, ze welkom laten voelen en ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen tijdens hun verblijf of bezoek. Hospitality betekent letterlijk gastvrijheid.

Een schooldag

Dag
Woensdag
IntroductieStay or Go dag
Rondleiding Outdoorpark Reusel  
Lunch
pauze
InstructielesActiviteiten begeleiding
PraktijklesAan de slag met activiteiten uitvoeren en begeleiden
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
40% Praktijk
60% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Tijdens de opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality / cosmo academy besteed je zo'n 40% van de tijd aan de praktijk. Om deze praktijk goed te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je de theorie goed snapt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 8,3
6,8 landelijk
Geslaagde studenten 50%
62% landelijk
Afgestudeerden met werk -
88% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024