Medewerker sport en recreatie

Entree Medewerker Sport (4)

Medewerker sport en recreatie

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25500

Locaties

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard Oss Euterpelaan Cuijk Jan van Cuijkstraat

Ga je graag met mensen om? En ben je behulpzaam en sportief? Dan is de opleiding medewerker sport en recreatie echt iets voor jou!

Op het college leer je onder meer: ruimtes klaarzetten, assisteren bij uitvoeren van activiteiten, begeleiden van gasten/deelnemers, toezicht houden, aanspreekpunt zijn, administratie uitvoeren, aandacht voor veiligheid, assisteren bij voorraadbeheer, onderhoud- en herstelwerkzaamheden, voeding, evalueren.

Tijdens de opleiding leer je ook om een juiste beroepshouding te laten zien. Hoe je klantgericht werkt en hoe jij je representatief en sociaalvaardig opstelt. Het onderwijs bestaat vooral uit projecten die worden voorbereid en ondersteund door theorie- en praktijklessen. De kennis en vaardigheden die je leert op school pas je toe tijdens de stages.

Je opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Als medewerker sport en recreatie assisteer je bij sport- en bewegingsactiviteiten. Je informeert en begeleidt sportdeelnemers op een klantvriendelijke manier. 

Je bereidt de activiteiten voor en houdt daarbij toezicht. De activiteiten zijn meestal voor groepen, maar je begeleidt mensen ook individueel. Ook help je bij het schoonhouden, beheer en onderhoud van het gebouw en de materialen. In je werk word je aangestuurd door je leidinggevende. Je werkt volgens de regels en voorschriften van het bedrijf of de organisatie. 

Sport en bewegingsactiviteiten zijn er op veel verschillende plekken. Denk aan scholen, outdoor organisaties, fitnesscentra, recreatieparken, campings, zwembaden en sportverenigingen. Dat zijn dan ook de bedrijven en organisaties waar je een baan kunt vinden.

Wat voor type mens je als medewerker sport en recreatie moet zijn? Je bent graag actief bezig. En je vindt het leuk om contact te maken met klanten en collega's. En uiteraard ben je zelf heel sportief! 

Tijdens de opleiding ga je stage lopen. Samen zoeken we een stageplaats die goed bij jou past. Je kunt gaan stage lopen bij een sportvereniging, fitnesscentrum, BSO, zwembad, recreatiepark, outdoor bedrijf, dagbesteding, recreatiebedrijven en in het basisonderwijs. In het eerste leerjaar loop je één dag per week stage. In het tweede leerjaar loop je twee dagen per week stage.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wij adviseren je om voor deze opleiding een laptop aan te schaffen.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,6 6,7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
79% 71%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Medewerker sport en recreatie - 64%
Medewerker facilitaire dienstverlening - 65%
Helpende Zorg en Welzijn 86% 71%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Medewerker sport en recreatie
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker facilitaire dienstverlening
Kans op stage
Medewerker facilitaire dienstverlening
Medewerker sport en recreatie
Helpende Zorg en Welzijn
Startsalaris
uurloon
Helpende Zorg en Welzijn - € 11
Medewerker facilitaire dienstverlening - € 8
Medewerker sport en recreatie - € 7

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.  

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 230,-
Leerjaar 2 € 35,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 140,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters