Medewerker sport en recreatie

Docent sport motiveert student tijdens boksles Docent sport motiveert student tijdens boksles Docent sport motiveert student tijdens boksles

Medewerker sport en recreatie

In het kort

Ben je sportief, behulpzaam en organiseer je graag leuke activiteiten? Dan is deze bol-opleiding medewerker sport en recreatie echt iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 2
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25961

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over sport en recreatie! Tijdens deze deze sport opleiding ben je lekker actief bezig met sport, spel en entertainment. Je leert hoe je activiteiten organiseert. En hoe je mensen kunt begeleiden en helpen. Ook ga je aan de slag met voeding, ruimtes klaarzetten, onderhoud, administratie en veiligheid. Omdat je met veel verschillende mensen werkt, leer je ook klantgericht werken en hoe je een professionele houding aanneemt.

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding medewerker sport en recreatie.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

Tijdens deze bol-opleiding sport en bewegen van het Koning Willem I College werk je voor het grootste gedeelte in projecten. De projecten worden voorbereid en ondersteund door verschillende theorie- en praktijklessen.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Wist je dat het Koning Willem I College ook een fitnessruimte en meerdere gymzalen heeft? Hier vinden dan ook vaak de lessen plaats. Samen met andere studenten oefen je met het ondersteunen tijdens groepsactiviteiten en het helpen van mensen die alleen sporten. Ook ga je aan de slag met het ontvangen van mensen, hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen op een veilig manier bewegen en het nabespreken van activiteiten. 

Ieder leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Na het afronden van deze bol-opleiding medewerker sport en recreatie kun je meteen aan het werk. In een sportschool, zwembad, sporthal of attractiepark bijvoorbeeld. Maar het is ook mogelijk om te gaan werken op een camping, bungalowpark of bij een groepsaccommodatie. 

Als medewerker sport en recreatie ondersteun je bij activiteiten. Als aanspreekpunt ontvang je mensen en help je tijdens het uitvoeren van (sport)activiteiten. Door jou is iedereen enthousiast en verloopt alles volgens planning. Jij zorgt ervoor dat alle spullen klaarstaan voor gebruik en dat de spullen na gebruik weer netjes worden schoongemaakt en opgeruimd. 

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 230,-
Leerjaar 2 € 35,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 140,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een diploma entreeopleiding
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo

Een schooldag

Dag
Woensdag
Rekenen  
TheorielesLesgeven en begeleiden
Lunch
pauze
PraktijklesSport en spel
Burgerschap  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Fitnessapparaten in de fitness van het Koning Willem 1 College
30% Praktijk
70% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 30% van de opleiding medewerker sport en recreatie besteed je in en aan de praktijk. De overige tijd besteed je aan de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,6
6,7 landelijk
Geslaagde studenten 80%
71% landelijk
Afgestudeerden met werk 74%
72% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Jan van Cuijkstraat

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024