Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Zelfstandig Werkend Gastheer Vrouw Bol Dutch Cuisine

Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Je krijgt dan ook veel praktijklessen. Je werkt met duurzame en biologisch verantwoorde producten. Iedereen binnen de opleiding werkt volgens de filosofie van Dutch Cuisine. Tijdens de opleiding krijg je (vak)theorie en skills- en praktijklessen. Deze lessen ondersteunen de praktijk in je leerbedrijf, zodat je alle kennis direct kunt gebruiken. Je krijgt onder andere les van een Meestergastheer. Iemand die dus alles weet van het vak! Je volgt masterclasses, workshops en inspiratielessen van de Meestergastheer. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je moet drie keuzedelen afronden. Tijdens de opleiding is het mogelijk om, op eigen kosten, verschillende certificaten te behalen.

De opleiding stelt hoge eisen aan je beroepshouding. Wat we van je verwachten? In teamverband werken, service gericht zijn, geen 9 tot 5-mentaliteit hebben, een commerciële instelling en zelfstandig en netjes werken. Veel eisen dus, maar daar staat ook wat tegenover. Je kiest voor een opleiding waarbij je na het behalen van je diploma een grote kans op werk hebt.

Je werkt zelfstandig als gastheer/-vrouw en zorgt ervoor dat gasten zich welkom en prettig voelen. Je ontvangt, begeleidt en adviseert je gasten. Dat gebeurt vooral in de betere restaurants, waarvoor jij dan ook het visitekaartje bent. Naast je uitvoerende taken heb je controlerende taken. Je bereidt voor en controleert of alles voor elkaar is. En aan het einde van de dag verwerk je bijvoorbeeld gegevens in de administratie.

Als zelfstandig werkend gastheer/-vrouw moet je echt gevoel hebben voor dienstverlening. Verder kun je zelfstandig en netjes werken en goed met mensen omgaan. Je bent ook ondernemend en creatief. Je bent vaak aan het werk als je gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen. Verder moet je goed onder druk kunnen werken. Een goede gezondheid is ook belangrijk, want als gastheer/-vrouw heb je een fysiek zwaar beroep. 

Goed om te weten: in de horeca is er veel behoefte aan goed opgeleide gastheren en gastvrouwen.

In het tweede en derde jaar loop je twee dagen in de week stage. Het is belangrijk dat je je stage goed afrondt. Want alleen dan mag je meedoen aan de praktijkexamens.

Tijdens de stage pas je toe wat je op school hebt geleerd. Maar je leert ook nieuwe technieken en vaardigheden.

Voor je stages moet je zelf een erkend leerbedrijf zoeken. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor zo'n leerbedrijf. Je krijgt van ons wel begeleiding bij het vinden van een stageplaats.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,9
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 69%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Zelfstandig Werkend Gastheer/-vrouw - 92%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Zelfstandig Werkend Gastheer/-vrouw
Kans op stage
Zelfstandig Werkend Gastheer/-vrouw
Startsalaris
uurloon
Zelfstandig Werkend Gastheer/-vrouw - € 9

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg  
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 
  • Mbo-diploma niveau 2. Heb je het diploma gastheer/-vrouw niveau 2, dan is een versneld traject mogelijk. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 420,-
Leerjaar 2 € 300,-
Leerjaar 3 € 85,-

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 55,-
Leerjaar 2 € 55,-
Leerjaar 3 € 30,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters