Renske weet wat ze wil

“In onze klas werd gevraagd wie het leuk zou vinden om mee te doen aan een fotosessie en te vertellen over de opleiding!” Een mooie ervaring, vindt Renske van de Sande (17), tweedejaars student van de mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker van het Koning Willem I College in Veghel. Enthousiast vertelt ze over haar ervaringen.

Een combinatie

Renske volgt de mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker, bol niveau 4. De opleiding duurt drie jaar. Deze opleiding biedt het Koning Willem I College aan in de regio's 's-Hertogenbosch, Meierijstad en Oss. Renske koos ervoor om de opleiding te volgen op onze locatie in Veghel.

Het eerste jaar van de bol-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op onze locatie in Veghel is een combinatie van de mbo-opleidingen onderwijsassistent en gespecialiseerd pedagogisch medewerker. “Ik zit zelf in het tweede jaar en ik heb na het eerste jaar de keuze gemaakt om gespecialiseerd pedagogisch medewerker te gaan doen,” begint Renske. “Van kleins af aan ben ik al bezig met kinderen, ik vind het leuk om ze te helpen, voor ze te zorgen en leuke dingen met ze te doen.” De keuze voor deze opleiding was dus niet zo moeilijk. “Nee, ik ben niet eens naar andere opleidingen gaan kijken, want ik wist precies wat ik wilde.”

Student kinderopvang zit op krukje met een boek
"Hoe het er op het KW1C uitzag, dat sprak me echt het meeste aan, dus heb ik me meteen aangemeld"
Student leest boek met kinderen

Keuze op gevoel

Renske heeft haar vmbo-t diploma behaald en is daarna naar het Koning Willem I College gegaan. Omdat zij zelf in Sint-Oedenrode woont, was onze locatie in Veghel de meest logische keuze. “Mijn zus zit hier ook op school en zij heeft het prima naar haar zin, dus tijdens de Open Dag ben ik komen kijken.” Maar om een keuze te hebben, is ze ook bij andere mbo-scholen gaan kijken. “Hoe het er op het KW1C uitzag, dat sprak me echt het meeste aan, dus heb ik me hier meteen aangemeld voor de mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.”

Wat ik leer op school, gebruik ik tijdens mijn stage

Inmiddels loopt Renske twee dagen per week stage op een kinderdagverblijf. “Ik leer veel over de ontwikkeling van de kinderen,” vertelt Renske. “Wat ik op school in de theorielessen leer, kan ik de dag erna meteen gebruiken op het kinderdagverblijf.” De begeleiding vanuit stage en de opleiding gaat ook prima. Op het stageadres heeft Renske regelmatig een gesprek met haar begeleider en elke periode ook met haar mentor. “Zo kijken we regelmatig hoe ver ik ben en of alles op schema loopt. Maar ook hoe het met mij gaat.” 

Aan het werk

In het eerste jaar liep Renske ook stage bij een kinderdagverblijf. Dat was er één uit een grote keten, heel anders dan het kinderdagverblijf waar ze nu werkt. “Ik heb gemerkt dat kleinschalig beter bij mij past. En dat bijvoorbeeld de BSO niet echt mijn ding is.” Dat is het mooie van de opleiding doorlopen: er achter komen wat wel en niet bij jou past.

En wat Renske na haar mbo-opleiding wil gaan doen? “Ik wil hierna heel graag gaan werken. Misschien hier en daar nog een cursus volgen om bij te blijven met mijn kennis, maar ik wil geen vervolgopleiding doen.” Renske heeft een duidelijk beeld van haar toekomst!

Over (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker

Naast de bol-variant, bieden we de mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker ook als bbl-opleiding aan. Dit doen we in de regio's 's-Hertogenbosch en Meierijstad.

Op zoek naar een niveau 3 opleiding in de richting van pedagogisch medewerker? Ook dat is mogelijk bij het Koning Willem I College. Zo vind je de de mbo-opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang bbl in de regio 's-Hertogenbosch. De bol-opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang bieden we aan in de regio's 's-Hertogenbosch, Meierijstad en Oss.

Copyright Koning Willem I College 2024