Duurzame verlichting voor iedere ruimte

Stel je eens voor: een lamp die zich aanpast aan jouw woonwensen en beschikbare ruimte. Dat is precies wat Bas de Groot, derdejaars student creatief vakman/meubeldesign, weet te creëren met zijn innovatieve lampontwerp. Deze veelzijdige lamp is niet alleen mooi, maar ook duurzaam gemaakt en functioneel.

Duurzaamheid staat voorop

Bas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat is duidelijk terug te zien in zijn ontwerp. De gebruikte materialen zijn gerecycled. “Ik haal mijn grondstoffen uit afgedankt materiaal, zoals bureaustoelen die niet meer gebruikt worden,” legt Bas uit. Zo dragen afgedankte producten bij aan het prachtige ontwerp van deze lamp.

Kwaliteit boven uiterlijk

Wat deze lamp echt bijzonder maakt is zijn flexibiliteit. De lamp groeit mee met jouw woonwensen en de beschikbare ruimte. Het is niet zomaar een lamp; het is een staande lamp, een hanglamp - en kan zelfs laag bij de grond gebruikt worden. De lamp heeft o.a. een te verwijderen statief, zodat je hem aan elke situatie kunt aanpassen.

Bas hecht veel waarde aan kwaliteit. Hij wil niet het risico lopen dat zijn lamp snel stuk gaat. Dit resulteert in een robuust en massief uiterlijk, maar het geeft ook de garantie voor een lange levensduur. Voor Bas zijn functionaliteit en duurzaamheid erg belangrijk.

In een wereld waar duurzaamheid, functionaliteit en uniek ontwerp steeds belangrijker worden, is het lampontwerp van Bas een opmerkelijke bijdrage aan de meubelbranche.

Raymond Hillhorst | Docent Koning Willem I College

Gebruik van lokaal hout

Een interessant aspect van Bas zijn ontwerp is de symboliek. Hij houdt van het getal 12 en heeft dit laten terugkomen in zijn lamp. “De lamp bestaat uit 12 stukken: 12 stukken plastic, 12 stukken hout en zelfs de voet bestaat uit 12 stukken samengeperst hout,” zegt Bas. Het is voor ontwerpers niet alleen gemakkelijk te rekenen vanuit 360 graden, maar het herinnert Bas er ook aan dat je niet meer materiaal hoeft te gebruiken dan je nodig hebt. Bij het gebruik van hout geeft Bas de voorkeur aan lokaal te verkrijgen hout. In dit ontwerp betreft het berkenhout. Het gebruik van deze houtsoort draagt bij aan het duurzaam produceren.

Student creatief poseert voor zijn zelf ontworpen duurzame lamp

De droom van Bas

“Ik wil graag unieke producten te maken, ver weg van de massaproductie. Ieder ontwerp is anders, iedere keer wat nieuws creëren en maken.” Want naast het creëren in zijn hoofd werkt Bas ook graag met zijn handen. Bedenken en uitvoeren dat is wat Bas wil. In de toekomst hoopt Bas een eigen onderneming te starten binnen de meubelbranche, waar hij zowel in opdracht werkt als zijn eigen ontwerpen kan realiseren. “Mijn doel is om interieur advies te geven op basis van mijn unieke ontwerpen.”

Copyright Koning Willem I College 2024