Profielwerkstuk

Het Koning Willem I College biedt eindexamenkandidaten van verschillende vmbo-scholen in de regio de kans om het profielwerkstuk af te ronden op ons college.

Opzet profielwerkstuk

Gedurende zeven weken komen de deelnemers naar het Koning Willem I College om te werken aan een opdracht of project die past bij een bepaalde opleiding. Tijdens deze zeven weken begeleiden medewerkers van het college op woensdagmiddag de leerlingen gedurende twee uur bij het maken van hun werkstuk.

Spetterende afsluiting

We sluiten de periode af met een finale: The Competition. Alle leerlingen geven op hun eigen school een presentatie van het werkstuk aan alle derdejaars leerlingen. De leerlingen met de beste presentaties worden uitgenodigd bij The Competition op het Koning Willem I College om het op te nemen tegen leerlingen van andere scholen.

Aan alle deelnemers aan The Competition wordt voor de eindstrijd nog een leerzame masterclass ‘presenteren’ aangeboden.

Het doel?

Het doel van het maken van een profielwerkstuk bij het Koning Willem I College is bevorderen van doorlopende leerlijnen. Door de samenwerking met vmbo-scholen aan te gaan, zetten we ons bovendien samen in voor ontwikkeling en behoud van talent in de regio.

Geïnteresseerd?

Heb je als decaan, mentor of docent interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Velden met een * zijn verplicht

Persoonlijke gegevens
Bericht of vraag

Bekijk het Privacybeleid van het Koning Willem I College.

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws rondom het profielwerkstuk bij het Koning Willem I College? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024