Studenten Koning Willem I College zijn heer en meester tijdens Europacup voor tweewielers

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari vonden in Münster (DL) de Europese finales plaats van dé vakwedstrijden voor tweewielers: Motortechniek en Fietstechniek.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari vonden in Münster (DL) de Europese finales plaats van dé vakwedstrijden voor tweewielers: Motortechniek en Fietstechniek. Europese mbo-studenten voerden tijdens de wedstrijden opdrachten uit die zij in de dagelijkse praktijk als bbl-studenten ook tegenkomen. Zo werd bepaald welke studenten zich beste Motorfietstechnicus en beste Fietstechnicus van Europa mogen noemen.

Studenten van het Koning Willem I College Sem van Voorden (21) en Sebastiaan Steemers (21) haalden respectievelijk de eerste en tweede plaats bij de wedstrijd van Motorfietstechniek. Zij namen het op tegen mbo-studenten uit Polen, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zwitserland.

"Toen ik eenmaal bezig was, viel die spanning weg en had ik mijn focus op de opdrachten die ik moest uitvoeren. "

Beste mbo motorfietstechnicus

Sem, die zich nu beste mbo Motorfietstechnicus van Europa mag noemen: “Ik was wel zenuwachtig van te voren. Je weet niet welke opdracht je moet doen, hoe het gaat lopen, of hoe goed de studenten uit de andere landen zijn. Toen ik eenmaal bezig was, viel die spanning weg en had ik mijn focus op de opdrachten die ik moest uitvoeren. De opdrachten waren niet heel moeilijk, maar de tijdsdruk was heel hoog, waardoor het toch pittig was. Al met al een heel leuke ervaring!”

Tom Stroop (18) en Rowan Wijfje (21) deden mee in de finale voor Fietstechnicus. Ondanks dat zij een mooie prestatie leverden, vielen zij buiten de prijzen. Voor alle deelnemende studenten was het een zowel op technisch als persoonlijk vlak een erg leuke en leerzame ervaring.

Copyright Koning Willem I College 2024