Allround medewerker IT systems and devices

Student medewerker IT systems en devices helpt collega met problemen laptop Student medewerker IT systems en devices helpt collega met problemen laptop Student medewerker IT systems en devices helpt collega met problemen laptop

Allround medewerker IT systems and devices

In het kort

Houd jij straks computernetwerken draaiende? Is er een storing of heeft er iemand vragen? Na de opleiding allround medewerker it systems and devices kunnen ze bij jou terecht!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 3
  • Startmomenten: januari, augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25605

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over computers, systemen en netwerken! Je leert het installeren van hard- en software, het beheren van netwerken en applicaties en het ondersteunen en adviseren van mensen die gebruik maken van IT-systemen en apparaten. Daarnaast leer je omgaan met de snel veranderende wereld van ICT. Het opdoen van nieuwe kennis is namelijk heel belangrijk! Kort gezegd: je leert alles over het installeren en beheren van IT-systemen, zodat mensen kunnen werken met computers, laptops, tablets en andere apparaten.

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding allround medewerker it systems and devices.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens het eerste jaar van deze opleiding allround medewerker IT leer je het beroep en de wereld van IT goed kennen. Dit doe je aan de hand van de basistheorie.  In het tweede jaar ga je steeds meer de verdieping in. Je leert dan meer over het vak, de werkzaamheden en de wereld van ICT.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Tijdens de opleiding allround medewerker it systems and devices oefen je samen met andere studenten samenwerken, communiceren en het ondersteunen van mensen die vragen hebben over het gebruik van IT-systemen en apparaten. Zo speelt in de praktijklessen het werk dat je verricht als allround IT-medewerker bij een helpdesk een grote rol.

In het tweede leerjaar loop je een halfjaar stage. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een diploma allround medewerker it systems and devices van het Koning Willem I College op zak kun je aan de slag op de ICT-afdeling van een bedrijf of bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT-dienstverlening. Maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan als allround IT-medewerker bij een helpdesk of als verkoopmedewerker in een winkel.

Jij weet alles van netwerken, computers, printers, telefoons en andere IT-apparaten. Je sluit apparaten aan op het netwerk, installeert en configureert hard- en software en je zorgt ervoor dat mensen gebruik kunnen maken van systemen. En is er ergens een storing of heeft iemand vragen? Dan kunnen ze bij jou terecht! Jij lost het zo snel mogelijk weer op. Welke werkzaamheden je uitvoert hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar je gaat werken.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1* ± € 400,-
Leerjaar 2 ± € 150,-
*Kosten zijn exclusief de aanschaf van een laptop


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Extra intakeactiviteit
Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Ervaringen van (oud)-studenten


Trishna volgde haar passie met een mbo ICT opleiding

Dit is het verhaal van Trishna Ramsoedit (27). Trishna volgde een mbo opleiding in de richting van ICT. Ze is oud-student van het Koning Willem I College én Koning in programmeren. Hoe ze dat is geworden? Ze vertelt het je zelf!

Trishna Ramsoedit | Oud-student Koning Willem I College

Lees meer
Student ICT achter deksktop

Een schooldag

Dag
Woensdag
Nederlands  
Coaching  
PraktijklesLeer alles over Windows
Lunch
pauze
PraktijklesAan de slag met verschillende apparatuur
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Netwerkkast met kabels en verbindingen
70% Praktijk
30% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Het vak van een allround medewerker it systems and devices leer je door te doen! Daarom ben je ongeveer 70% van de opleiding bezig in en met de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,3
6,8 landelijk
Geslaagde studenten 81%
66% landelijk
Afgestudeerden met werk 92%
78% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Jan van Cuijkstraat
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024