In het kort

Ben jij straks de bedenker en bouwer van die populaire app, websites of applicaties voor het bedrijfsleven? Bekijk dan eens onze opleiding software developer!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: januari, augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25998

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het programmeren van software! Je leert het ontwerpen en maken van software in onder andere HTML/CSS, Javascript, PHP, C# en Python. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen en realiseren van databases in onder andere MSSQL. In de wereld van IT wordt er vaak projectmatig gewerkt. Daarom leer je ook werken met SCRUM. Dit is een methode om in projecten te werken. Kort gezegd: je leert alles over het bedenken, ontwerpen en programmeren van applicaties en websites.

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding software developer.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Iedere schooljaar van deze software engineer opleiding op het Koning Willem I College is verdeeld in vier perioden van elk 10 weken. In iedere periode staat er een thema centraal. Gedurende de 10 weken zijn de inhoud van de theorielessen, praktijklessen en projecten afgestemd op het thema van die periode. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn statische websites, dynamische website, standalone, apps en Internet of Things (IoT).

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Al vanaf het eerste leerjaar werk je aan échte projecten. Dit gebeurt zelfstandig of in een ontwikkelteam. Een ontwikkelteam bestaat uit studenten van de opleiding software developer. Tijdens projecten werk je aan technische kennis, bijvoorbeeld programmeren. Maar je werkt ook aan jouw vaardigheden om binnen een ontwikkelteam samen te kunnen werken. Je oefent met samenwerken, overleggen, het geven van feedback en presenteren.

Vanaf leerjaar 2 loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een diploma software developer op zak kun je aan de slag als software ontwerper bij een IT bedrijf, een ICT afdeling van een groter bedrijf of bij een bedrijf die websites of apps ontwikkelt. Je bedenkt, maakt en programmeert programma’s, websites en applicaties.

Met goed doordachte interfaces en designs zorg je ervoor dat alles perfect werkt. En als het af is, leer je de gebruikers hoe het werkt. Ook zorg je voor het testen en verbeteren van de software én dat de software veilig is geprogrammeerd. Je weet hoe je verschillende programmatalen kunt omzetten naar het juiste ontwerp. Daarbij zorg je ook nog eens voor een goede database. De online wereld? Dat is jouw domein!

Een baan als software developer is echt wat voor jou als je creatief én technisch bent.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1* ± € 1000,-
Leerjaar 2 ± € 100,-
Leerjaar 3 ± € 100,-
*Kosten zijn inclusief de aanschaf van een laptop


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Een schooldag

Dag
Maandag
PraktijklesRealiseren van ontwerpen
PraktijklesPlannen en ontwerpen
Engels  
Lunch
pauze
ProjectlesBasis statische website
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Studenten ICT ontwikkelen nieuwe software op laptop
70% Praktijk
30% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Om een goede software developer te worden moet je oefenen, oefen, oefenen! Daarom besteed je ongeveer 70% van de opleiding in en aan de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 7,3
6,9 landelijk
Geslaagde studenten 66%
60% landelijk
Afgestudeerden met werk -
80% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Jan van Cuijkstraat
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024