Allround montagemedewerker houttechniek

Allround montagemedewerker houttechniek

Allround montagemedewerker houttechniek

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25585

Locatie

Veghel Muntelaar

De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Vier dagen in de week werk je namelijk bij een erkend leerbedrijf in de regio. Door vooral te ‘doen’, leer je het beroep en de werkzaamheden snel goed kennen.

In het eerste jaar maak je kennis met het beroep aan de hand van de basistheorie. Ook volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen. Maar je gaat vooral aan de slag in de praktijk, want daar leer je het meest! In het tweede en derde jaar ga je op dezelfde manier verder. Terwijl je werkt, ontdek je vanzelf wat het beroep van je vraagt en welke vaardigheden ervoor nodig zijn. Reken maar dat jij na drie jaar helemaal klaar bent voor een prachtige baan als allround montagemedewerker!

Je leert de belangrijkste taken van een allround montagemedewerker houttechniek goed uitvoeren. Denk hierbij aan: 

  • je leest tekeningen en zet de maten uit
  • je stelt machines in en test of die instellingen kloppen
  • je bewerkt bouwmaterialen en stelt de elementen samen
  • je maakt de houten elementen klaar voor transport
  • je begeleidt collega’s en bewaakt de voortgang van het werk 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Als allround montagemedewerker houttechniek werk je op de montageafdeling van een timmerfabriek of werkplaats. Je maakt bijvoorbeeld deurkozijnen en houten gevelskeletten voor woningen. Je bent een echte houtspecialist: je weet alles over de productie, de constructie, de opslag en het transport van houten producten. 

Dit werk vraagt om grote nauwkeurigheid. Je checkt dan ook steeds of alles klopt volgens de tekening. In de samenwerking met je collega’s heb jij daarbij een sturende rol: jij bepaalt de werkvolgorde. Ook zorg je ervoor dat iedereen werkt volgens de veiligheidsinstructies en de kwaliteitseisen in de gaten houdt. Zodat jullie constructie straks staat als een huis! 

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt één dag per week naar het Koning Willem I College. 

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Mbo-diploma niveau 2

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 435,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters