Allround montagemedewerker houttechniek

Student schuurt net gemaakt houten frame Student schuurt net gemaakt houten frame Student schuurt net gemaakt houten frame

Allround montagemedewerker houttechniek

In het kort

Word jij blij van zagen, frezen, timmeren en lijmen? En wil je aan de slag met hout? Dan is de opleiding allround montagemedewerker houttechniek echt wat voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25585
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het voorbereiden en samenstellen van houten onderdelen voor kantoren, huizen en andere gebouwen! Waar je tijdens de opleiding montagemedewerker houttechniek de basis leert, ga je tijdens deze opleiding aan de slag met werkzaamheden die iets meer kennis en vaardigheden nodig hebben. Je leert het maken van onder andere prefab wanden en kozijnen. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren heb je machines nodig. Je leert welke machines dit zijn én hoe je de machines moet gebruiken. En je leert hoe je collega’s het beste kunt begeleiden en aansturen. Kort gezegd: alles zodat jouw houten constructies een knap staaltje vakmanschap worden!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding allround montagemedewerker houttechniek.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens deze opleiding houtbewerking leer je vanaf dag één het beroep goed kennen. Je volgt theorielessen op het Koning Willem I College. Wel ligt de nadruk op de praktijk. Dit betekent dat je tijdens de opleiding vooral met je handen werkt. Je gaat aan de slag met houtbewerking, technieken, machines en materialen. En de kennis toepassen in de praktijk? Dat doe je door te werken bij een erkend leerbedrijf.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!​

​Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.​

Met een mbo-diploma van de opleiding allround montagemedewerker houttechniek op zak kun je aan de slag als allround montagemedewerker in de timmerindustrie. Bij een timmerfabriek of timmerwerkplaats bijvoorbeeld. Jij bent dé houtspecialist. Je maakt en monteert kozijnen, ramen en deuren. Maar ook de montage van vloeren, daken en gevels kent geen geheimen voor jou.

Zo maak je de ene dag een hulp- en ondersteuningsconstructies. De volgende dag verwijder je de gemaakte constructieonderdelen. Maar je begint altijd met het voorbereiden van jouw werkplek. Alleen of in een team werk je aan opdrachten. Je bepaalt zelf hoe je te werk gaat. In jouw werk ben je netjes, nauwkeurig en je controleert regelmatig jouw werk of dat van collega’s. Er moet natuurlijk wel een deur passen in het kozijn wat je maakt. Tijdens je werk houd je rekening met de veiligheidsinstructies en kwaliteitseisen én begeleid je collega’s.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.​ 

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 800,-
Leerjaar 2 € 100,-
Leerjaar 3 € 100,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Een schooldag

Dag
Maandag
Nederlands  
TheorielesWerken met machines
Rekenen  
Lunch
pauze
Keuzedeel  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student bewerkt stuk hout in werkplaats
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 80% van de opleiding allround montagemedewerker houttechniek besteed je in en aan de praktijk! De overige tijd ben je bezig met de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
7,1 landelijk
Geslaagde studenten -
83% landelijk
Afgestudeerden met werk -
96% landelijk
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024