Bouwen, wonen en meubel

Eén ding hebben de mbo-opleidingen van het Koning Willem I College in de richting van Bouwen, wonen en meubel gemeen: je leert dingen maken. Met jouw handen uit de mouwen ga je aan de slag. Dat kun je doen op bijvoorbeeld een bouwplaats, waar je timmerwerk, metselwerk, stukadoorswerk of schilderwerk uitvoert. Maar ook een aansturende rol als uitvoerder is mogelijk. Of werk je jouw ideeën liever uit, zodat vakmensen op de bouwplaats precies weten wat ze moeten maken? Wat je ook kiest: het volgen van een mbo-opleiding in de richting van Bouwen, wonen en meubel is iets om trots op te zijn!

Bekijk de opleidingen

8 van 36 getoond

Ervaringen van (oud)-studenten


Van havo 4 naar het mbo

Youri van de Donk zat in havo 4 tijdens de coronapandemie: “Het ging niet zo goed op school en ik dacht dat het aan corona lag. Ik mocht over naar havo 5, maar met een vijf gemiddeld voor Engels en Nederlands wist ik dat slagen het jaar daarna lastig zou worden. Toen we weer naar school mochten, kwam ik erachter dat het niet aan corona lag. Na de tweede toetsweek begon ik alles stom te vinden. Ik wilde doen wat ik leuk vond.”

Youri van de Donk | Student smart building

Lees meer
Student bouw-opleiding met helm in handen

Innovatief lampontwerp

Stel je eens voor: een lamp die zich aanpast aan jouw woonwensen en beschikbare ruimte. Dat is precies wat Bas de Groot, derdejaars student van de mbo-opleiding creatief vakman/meubeldesign, weet te creëren met zijn innovatieve lampontwerp.

Bas de Groot | Student creatief vakman/meubeldesign

Lees meer
Student creatief poseert voor zijn zelf ontworpen duurzame lamp

Niks missen?

Volg de opleidingen uit het interessegebied Bouwen, wonen en meubel op social media!

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de opleidingen van Bouwen, wonen en meubel? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024