Bouwen, wonen en meubel

Eén ding hebben de mbo-opleidingen van het Koning Willem I College in de richting van Bouwen, wonen en meubel gemeen: je leert dingen maken. Met jouw handen uit de mouwen ga je aan de slag. Dat kun je doen op bijvoorbeeld een bouwplaats, waar je timmerwerk, metselwerk, stukadoorswerk of schilderwerk uitvoert. Maar ook een aansturende rol als uitvoerder is mogelijk. Of werk je jouw ideeën liever uit, zodat vakmensen op de bouwplaats precies weten wat ze moeten maken? Wat je ook kiest: het volgen van een mbo-opleiding in de richting van Bouwen, wonen en meubel is iets om trots op te zijn!

Bekijk de opleidingen

8 van 36 getoond

Ervaringen van (oud)-studenten


Hoeman leert producten vernieuwen met technologie

Maak kennis met Hoeman, derdejaars student van de mbo-opleiding technicus human technology bol, niveau 4 aan het Koning Willem I College. Maar, wat is dat nu precies, human technology? “In het kort zou je kunnen zeggen dat we ons bezighouden met het vernieuwen van producten. Zowel bestaande als nieuwe.”

Hoeman Sezavar Shooshtari | Student technicus human technology

Lees meer
Student opleiding technicus human technology poseert voor van hout gemaakte ronde constructie

Een combinatie van techniek, creatief en taal

Ilona is vierdejaars student van de mbo-opleiding urban design aan het Koning Willem I College en maakte ‘per toeval’ kennis met de opleiding. “Ik heb op een heleboel scholen gekeken naar een opleiding die ik wilde gaan volgen. Maar ik keek eigenlijk niet voor de opleiding die ik nu volg,” lacht Ilona.

Ilona Uijt de Haag | Student middenkaderfunctionaris verkeer en stedenbouw / urban design

Lees meer
Student houdt een rol papier met tekeningen en ontwerpen vast

Jend is al zeker van een baan na zijn mbo opleiding

Jend is tweedejaars student machinist grondverzet. “De opleiding duurt eigenlijk drie jaar, maar wij ronden de mbo opleiding met de hele klas in twee jaar af,” begint Jend enthousiast. “Ik doe de bbl-opleiding. Eén dag in de week ga ik naar school en werk daarnaast vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf.” 

Jend Schoorman | Student machinist grondverzet

Lees meer
Student infratechniek poseert voor graafmachine

Van havo 4 naar het mbo

Youri van de Donk zat in havo 4 tijdens de coronapandemie: “Het ging niet zo goed op school en ik dacht dat het aan corona lag. Ik mocht over naar havo 5, maar met een vijf gemiddeld voor Engels en Nederlands wist ik dat slagen het jaar daarna lastig zou worden. Toen we weer naar school mochten, kwam ik erachter dat het niet aan corona lag. Na de tweede toetsweek begon ik alles stom te vinden. Ik wilde doen wat ik leuk vond.”

Youri van de Donk | Student smart building

Lees meer
Student bouw-opleiding met helm in handen

Innovatief lampontwerp

Stel je eens voor: een lamp die zich aanpast aan jouw woonwensen en beschikbare ruimte. Dat is precies wat Bas de Groot, derdejaars student van de mbo-opleiding creatief vakman/meubeldesign, weet te creëren met zijn innovatieve lampontwerp.

Bas de Groot | Student creatief vakman/meubeldesign

Lees meer
Student creatief poseert voor zijn zelf ontworpen duurzame lamp

Niks missen?

Volg de opleidingen uit het interessegebied Bouwen, wonen en meubel op social media!

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de opleidingen van Bouwen, wonen en meubel? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024