Allround Ondersteuning Zakelijke Dienstverlening

Student allround ondersteuning zakelijke dienstverlening aan het werk achter de balie Student allround ondersteuning zakelijke dienstverlening aan het werk achter de balie Student allround ondersteuning zakelijke dienstverlening aan het werk achter de balie

Allround Ondersteuning Zakelijke Dienstverlening

In het kort

Houd jij van afwisseling en wil je op verschillende manieren leren? Werk je graag alleen en in een team? Dan is een opleiding allround ondersteuning zakelijke dienstverlening bol precies wat je zoekt!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25723
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles zodat jij een goede assistent wordt voor een bedrijf. Mensen helpen op kantoor? Dat vind jij leuk! Je leert communiceren, samenwerken en problemen oplossen. Ook ga je aan de slag met in teamverband werken, overleggen, kritisch kijken naar je eigen werk en prestaties én hoe je omgaat met grote opdrachten. Kort gezegd: je leert alles om de perfecte ondersteuning te bieden bij de administratie van een bedrijf. Zo ben je straks helemaal klaar voor een afwisselend beroep als bijvoorbeeld administratief medewerker.

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding allround ondersteuning zakelijke dienstverlening bol.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Deze opleiding tot administratief medewerker begint met een oriëntatieperiode. Je werkt aan projecten en je volgt vakken om een goed beeld te krijgen van de opleiding. In het eerste jaar leer je niet alleen over de verschillende mogelijkheden van een administratief medewerker, maar je werkt ook aan het ontwikkelen van een professionele houding. Alles wat je tijdens de opleiding allround ondersteuning zakelijke dienstverlening doet, staat in het teken van de onderwerpen management & organisatie, financiën, recht & HR en marketing & communicatie.

En niet te vergeten! Je krijgt gerichte begeleiding om je voor te bereiden op je stage.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Je zit niet alleen maar met je neus in de boeken. De theorie die je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk tijdens projecten en echte praktijkopdrachten. Je oefent met situaties die in jouw toekomstige werkzaamheden ook kunnen voorkomen. Dit doe je samen met andere studenten. Ook komen er regelmatig bedrijven naar het Koning Willem I College. Deze bedrijven nemen echte opdrachten mee. Zo leer je echt van de praktijk!

Voor de regio ’s-Hertogenbosch
In leerjaar 2 loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per periode verschillend.

Voor de regio Oss
Ieder leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend.

Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk. Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een diploma allround ondersteuning zakelijke dienstverlening bol kun je aan de slag als ondersteuner of assistent. Vaak kom je terecht op een administratieve afdeling van een bedrijf, instelling of gemeente. Maar ook ZZP’ers of verenigingen hebben ondersteuning nodig. Keuze genoeg!

Tijdens jouw werk onderhoud je relaties, ondersteun je collega’s door bijvoorbeeld mails te beantwoorden en de telefoon op te nemen en help je klanten met hun wensen. Je organiseert bijeenkomsten en behandelt, verwerkt en archiveert documenten. Je hebt een super afwisselende baan met veel verschillende taken. Geen dag is hetzelfde!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 ± € 290,-
Leerjaar 2 ± € 150,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 70,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

De officiële naam van deze opleiding is allround assistant business services. Deze naam staat dan ook op alle belangrijke papieren die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Een schooldag

Dag
Dinsdag
ProjectlesZakelijke dienstverlening
Lunch
pauze
Financiën  
Burgerschap  
PraktijklesMaken van een brochure
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Telefooncentrale
40% Praktijk
60% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 40% van de tijd ben je bezig in en met de praktijk. De overige tijd van de opleiding allround ondersteuning zakelijke dienstverlening ga je aan de slag met de theorie. Deze theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen!

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten 83%
65% landelijk
Afgestudeerden met werk -
84% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg
Gebouw locatie Euterpelaan

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat

Copyright Koning Willem I College 2024