Allround precisieverspaner

Allround precisieverspaner bbl

Allround precisieverspaner

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25895

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Je hebt technisch inzicht en je weet van aanpakken? Lees dan hier meer over de opleiding tot allround precisieverspaner. Voor beide varianten geldt dat je de theorie volgt op het Koning Willem I College. De praktijk heeft twee varianten:

1. Je gaat bij een bedrijf werken en volgt tegelijkertijd een praktijkgerichte mbo-opleiding in samenwerking met MVM. In deze variant ben je een werknemer die tegelijkertijd een opleiding volgt aan het Koning Willem I College. Kijk voor meer informatie op www.mvmdenbosch.nl.

2. Je gaat werken bij een bedrijf en één dag per week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak.

De theorie wordt deels digitaal aangeboden en daar kun je op je eigen tempo doorheen werken. De lesstof die je krijgt heeft betrekking op specifieke vakleer, materialenleer, werktuigbouwkunde, tekeninglezen en natuurkunde/mechanica. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als allround verspaner werk je meestal bij een bij toeleverend bedrijf, op de afdeling ‘machinaal verspanen’. Je voert werkzaamheden uit voor bedrijven uit de machine-industrie, transportmiddelenindustrie, elektrotechnische industrie en medische en optische industrie.

Je wordt opgeleid tot een allround vakman die werkt met uiteenlopende verspaningsmachines, conventioneel en CNC-gestuurd. Over het algemeen maak je kleine series producten maar ook ‘enkelstuks'. Je voert zowel routinematige en niet-routinematige werkzaamheden uit en je kunt je goed aanpassen aan wisselende omstandigheden.

In het werk van de allround verspaner zijn de volgende houdingsaspecten van belang: nauwkeurigheid en zorgvuldigheid. Je moet rustig en geconcentreerd kunnen werken. Er worden hoge eisen gesteld aan maatvoering, kwaliteit en toleranties bij de producten die je maakt. Je bent dan ook kwaliteitsbewust. Je moet bijvoorbeeld altijd alert zijn op fouten en afwijkingen.

Ook is het belangrijk dat je goed kunt communiceren. Zo moet je bij het afronden van de werkzaamheden informatie op een heldere wijze overdragen aan alle andere betrokkenen.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. De praktijkopleiding heeft hierbij weer twee varianten:

1. Als je bij een MVM-lidbedrijf wordt aangenomen, krijg je je praktijkopleiding aangeboden door MVM-instructeurs in de werkplaats van het Koning Willem I College.

2. Je leert de praktijk vier dagen per week in een erkend leerbedrijf.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Je kan ook contact opnemen met Stichting MVM. Stichting MVM bemiddelt bij het zoeken naar een leerbedrijf. Hiervoor kun je contact opnemen met MVM via www.mvmdenbosch.nl.

Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

De kosten worden vrijwel altijd betaald door het leerbedrijf. Zo niet, bespreek dan met de directeur van je afdeling wat jijzelf moet betalen.

Als je de opleiding volgt via MVM, betaalt het MVM-lidbedrijf alle studiekosten.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg     
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 
  • Mbo-diploma niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 ± € 410,-
Leerjaar 2 ± € 210,-
Leerjaar 3 ± € 261,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters