Techniek en laboratorium

Een kantoorbaan? Dacht het niet. Met jouw gevoel voor techniek zie je een technische opleiding natuurlijk wel zitten. Maar dan kun je nog steeds heel veel kanten op. Kies je voor een mbo-opleiding in de elektro-, installatie- of infratechniek? Of wat dacht je van metaal- of procestechniek? Techniek is overal en staat nooit stil.

Zelfs een opleiding in de richting van laboratoriumtechniek is mogelijk. Labjas aan, veiligheidsbril op en aan de slag in het laboratorium! Bij een chemisch bedrijf bijvoorbeeld. Als je graag de details induikt en analytisch ben ingesteld dan is een opleiding in ons lab écht iets voor jou! Waar je ook voor kiest: al onze technische opleidingen stomen je perfect klaar voor de praktijk. Ben je klaar voor een toekomst in de techniek? 

Bekijk de opleidingen

8 van 53 getoond
Student last een constructie Student last een constructie

Ervaringen van (oud)-studenten


Nikki combineert techniek met medisch

“Ik wilde een opleiding volgen in de richting van techniek of het medische, maar wist nog niet precies welke opleiding bij mij zou passen.” Inmiddels is Nikki eerstejaars student van de mbo-opleiding biologisch medisch analist. Ze vertelt over haar opleidingskeuze.

Nikki Vogels | Student biologisch medisch analist

Lees meer
Student laboratorium voor kast met vloeistoffen

Eindelijk op haar plek in de techniek

Olga is eind 40 en zit - eindelijk - op haar plek. In de techniek. Zij is, zoals je dat noemt, een zij-instromer. Dat betekent dat zij eerst een opleiding en baan had in een heel andere richting. Waarom Olga koos voor de techniek? Wij vroegen het haar!

Olga Creemers | Zij-instromer in de techniek

Lees meer
Student poseert voor meterkast bij industrieel bedrijf

Laboratoriumtechniek stoffig? Zeker niet!

Van onderzoeken, testen, analyseren tot rapporteren. En van ziekenhuis tot voedingsindustrie. De vraag naar vakmensen in het vakgebied laboratoriumtechniek is groot, zo ook het carrière perspectief. Tirza en Gijs, twee jongvolwassenen in deze industrie vertellen enthousiast over het vak en het werk in deze branche.

Gijs Maassen | Oud-student laboratoriumtechniek

Lees meer
Student aan het werk in een laboratorium

Switchen van beroep

Zij-instromer Daniel Pfennings had altijd al interesse in de techniek, maar maakte er nooit zijn beroep van. Tot een jaar geleden: toen begon het te knagen en wilde hij er toch iets mee doen. Maar de hele week alleen maar naar school is niks voor Daniel.

Daniel Pfennings | Student eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen

Lees meer
Student techniek op hoogwerker aan het werk

De techniek in als zij-instromer

Als je al een tijd ergens werkt en graag hogerop wil, maar er de papieren niet voor hebt, wat doe je dan? Student Kim van Veghel zat in deze positie. Ze wilde verder en dat is haar gelukt. Hoe ze dat heeft gedaan? Dat vertelt ze je zelf.

Kim van Veghel | Student technicus mechatronica

Lees meer
Student technicus mechatronica aan het werk in werkplaats

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de opleidingen van Techniek en laboratorium? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024