Allround tegelzetter

Allround tegelzetter (2)

Allround tegelzetter

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25826

Locatie

Rosmalen De Kleine Elst

Je bent handig en precies? En je wilt graag in de bouw werken? Denk dan eens aan een opleiding tot allround tegelzetter op het Koning Willem I College.

Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als allround tegelzetter doe je het gewone en meer complexe tegelwerk.

Je hebt een uitvoerende en begeleidende rol. Je krijgt de opdracht van de direct leidinggevende en kiest de juiste werkaanpak. Wanneer jij overlegt met de klant/opdrachtgever, stem jij dit weer af met jouw leidinggevende. Jij bent ook verantwoordelijk voor het op tijd aangeven van materiaal- en materieelbehoefte aan de uitvoerder.

Je werkt in groepsverband. Als allround tegelzetter organiseer en controleer de dagelijkse werkzaamheden van je collega's. Dit betekent dat jij regelmatig moet ‘schakelen’ tussen zelf doen en anderen begeleiden. Bij kleinschalige projecten stuur je ook onderaannemers aan.

Je hebt dus meer verantwoordelijkheden dan een ‘gewone’ tegelzetter. Dat moet je kunnen en willen!

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding én je werkzaamheden binnen het leerbedrijf.

Je werkt vier dagen per week in het leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Een BPV-overeenkomst van minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf is vereist.

Om aan de beroepspraktijkvorming te kunnen deelnemen, moet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (VOL VCA). Als je dit certificaat niet hebt dan zijn de examenkosten € 100,-.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- -
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 59%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Allround tegelzetter - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Allround tegelzetter
Kans op leerbaan
Allround tegelzetter
Startsalaris
uurloon
Allround tegelzetter - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Beroepsopleiding niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 464,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters