Allround Metselaar

Metselaar 03

Allround Metselaar

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25785

Locaties

Rosmalen De Kleine Elst Veghel Muntelaar Oss Euterpelaan

Jij bent slim en handig? En houd je meer van steen dan van hout? Welkom op het Koning Willem I College voor een opleiding tot allround metselaar.Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als allround metselaar heb je een uitvoerende en begeleidende rol. Je krijgt de opdracht van de direct leidinggevende en kiest de juiste werkaanpak. Wanneer jij overlegt met de klant/opdrachtgever, stem jij dit weer af met jouw leidinggevende. Jij bent ook verantwoordelijk voor het op tijd aangeven van materiaal- en materieelbehoefte aan de uitvoerder.

Je werkt in groepsverband. Als allround metselaar organiseer en controleer je de dagelijkse werkzaamheden van je collega's. Dit betekent dat jij regelmatig moet ‘schakelen’ tussen zelf doen en andere begeleiden. Dus je houdt je bezig met uitgevoerd metselwerk, complexe metselwerkconstructies, verlijmde kalkzandsteenwanden, verlijmde lichte scheidingswanden en gerepareerd/hersteld metselwerk. Maar ook met het ‘aansturen’ en begeleiden van je collega's.

Je hebt dus meer verantwoordelijkheden dan een ‘gewone’ metselaar. Dat moet je kunnen en willen!

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding én je werkzaamheden binnen het leerbedrijf.

Je werkt vier dagen per week in het leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Een BPV-overeenkomst van minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf is vereist.

Om aan de beroepspraktijkvorming te kunnen deelnemen, word je aangeradenmoet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (VOL VCA). Als je dit certificaat niet hebt dan zijn de examenkosten € 100,-.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

  • Voor locatie Oss, Gasstraat Oost geldt dat vanaf schooljaar 2023 - 2024 de theorielessen worden gegeven op locatie Oss, Euterpelaan. De locatie voor de praktijkvakken blijft Oss, Gasstraat Oost.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7,3
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 88%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Allround Metselaar - 96%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Allround Metselaar
Kans op leerbaan
Allround Metselaar
Startsalaris
uurloon
Allround Metselaar - € 18

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Beroepsopleiding niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 564,-
Leerjaar 2 € 0,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters