Allround vakman gww

Student allround vakman aan de slag op bouwplaats met meetmachine Student allround vakman aan de slag op bouwplaats met meetmachine Student allround vakman aan de slag op bouwplaats met meetmachine

Allround vakman gww

In het kort

Zorg jij ervoor dat wegwerkzaamheden op rolletjes verlopen? Tijdens de opleiding allround vakman gww leer je alles over grond-, weg- en waterbouw én hoe je collega’s aanstuurt!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25750

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​​Alles over het aanleggen en onderhouden van wegen. Tijdens de opleiding allround vakman gww leer je dat wegen onderdeel zijn van een omgeving. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een riool onder het wegdek loopt of er een sloot naast het wegdek leert. Als allround vakman gww weet je precies hoe je moet omgaan met bermen, putten, riolering, bermen, banden, kolken en goten. Gww betekent namelijk grond-, weg- en waterbouw. Je leert het aanleggen van fundering en riolering. Daarbij leer je alles over kwaliteits- en veiligheidseisen. En niet te vergeten: hoe je leidinggeeft aan collega’s.​

​Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding allround vakman gww.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.​

Eén dag in de week kom je naar het Koning Willem I College om te werken aan de theorie die hoort bij de opleiding allround vakman gww.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!​

​Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.​

Als allround vakman grond-, weg- en waterbouw (gww) kun je aan de slag bij Rijkswaterstaat, een waterschap, provincie of gemeente. Maar ook bij havenbedrijven en luchthavens zijn ze altijd op zoek naar een goed opgeleide allround vakman gww.

​Je bent voornamelijk bezig met het onderhoud en aanleg van infrastructurele werken. Denk hierbij aan wegen, rioleringen, oevers en waterbouwkundige werken. Je werkt vaak buiten, samen met de vakman gww en machinisten. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van collega’s. Je verdeelt de werkzaamheden, zorgt dat de werkzaamheden op tijd klaar zijn en let daarbij op de juiste voorschriften.

​De projecten waaraan je werkt, leveren vaak (verkeers)overlast op. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken kan het voorkomen dat je ’s nachts moet werken. ​

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 286,-
Leerjaar 2 € 168,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

De opleidingskosten worden bijna altijd vergoed door het erkende leerbedrijf waar je werkt.​

Een schooldag

Dag
Vrijdag
Coaching uur  
TheorielesOpbouw van wegen
Lunch
pauze
Keuzedeel  
Rekenen  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Meetmachine op bouwplaats
75% Praktijk
25% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 75% van de opleiding allround vakman gww besteed je in en aan de praktijk! De overige tijd ben je bezig met de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
7 landelijk
Geslaagde studenten -
82% landelijk
Afgestudeerden met werk -
97% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024