B1-route

In het kort

Woon je sinds kort in Nederland, ben je 18 jaar of ouder en ben je verplicht om in te burgeren? Dan is de B1-route een mogelijkheid.

Download PDF brochure

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

De B1-route bereidt je voor om in Nederland betaald werk of vrijwilligerswerk te doen. Je leert de Nederlandse taal op niveau B1. Ook krijg je les over kennis van de Nederlandse maatschappij en digitale vaardigheden. Wanneer je de B1-route volgt krijg je huiswerk. Het is namelijk heel belangrijk om thuis en op straat te oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. 

De lessen op het Koning Willem I College bereiden je voor op de taal- en kennisexamens welke je moet halen om in te kunnen burgeren in Nederland. 

Wanneer je de B1-route volgt, heb je drie dagdelen in de week les op het Koning Willem I College. De tijden zijn per locatie verschillend.

Locatie 's-Hertogenbosch, Stadionlaan

 • Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 12.45 tot 15.45 uur
 • Het is ook mogelijk om in de avond lessen te volgen. Je komt dan twee avonden in de week naar het Koning Willem I College. Voor locatie 's-Hertogenbosch, Stadionlaan staan de lessen gepland op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur

Locaties Cuijk, Beversestraat en Veghel, Muntelaar

 • Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur

Locatie Oss, Euterpelaan 

 • Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur
 • Het is ook mogelijk om in de avond lessen te volgen. Je komt dan twee avonden in de week naar het Koning Willem I College. Voor locatie Oss, Euterpelaan staan de lessen gepland op maandag- en donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur

De B1-route is geschikt voor jou, wanneer:

 • je sinds kort in Nederland woont
 • en 18 jaar of ouder bent
 • en van buiten de Europese Unie komt
 • en verplicht bent om in te burgeren

Iedereen is anders en leert anders. Bij het Koning Willem I College vinden we het belangrijk dat iedereen de lessen kan volgen op het eigen niveau. Voor dat je kan starten met de B1-route nodigen we je altijd uit voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we dan naar jouw niveau en leerdoelen. 

De B1-route van het Koning Willem I College bereidt je voor op de inburgeringsexamens:

 • taal: spreken, luisteren, lezen en schrijven op taalniveau B1
 • en kennis van de Nederlandse maatschappij (KNM)

Je rondt de B1-route af op het moment dat je bovenstaande inburgeringsexamens bij DUO hebt behaald. 

De B1-route bij het Koning Willem I College afgerond? Dan kijk je samen met jouw inburgeringsconsulent en eventueel trajectbegeleider naar de vervolgmogelijkheden.

Inschrijven voor de B1-route bij het Koning Willem I College loopt via de gemeente waarin je woont.

Ben je een asielmigrant en woon je in de gemeente 's-Hertogenbosch, Boxtel, Bernheze, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, Oss, St. Michielsgestel of Vught?
Dan worden de kosten van de B1-route betaald door de gemeente. 

Ben je een gezinshereniger of zelfbetaler?
Dan betaal je € 15,00 per uur. Het is mogelijk om een lening aan te vragen bij DUO. DUO is een organisatie in Nederland, welke alles regelt op het gebied van onderwijs.

Op www.inburgeren.nl vind je meer informatie. Het Koning Willem I College kan je helpen bij het aanvragen van een lening bij DUO.

We gaan ervan uit dat je altijd aanwezig bent tijdens de lessen. Blijkt taalniveau B1 voor jou te moeilijk? Dan is het mogelijk een stap terug te zetten en Nederlands te leren op taalniveau A2. Dit kan na 600 gevolgde taaluren en is altijd in overleg met jouw inburgeringsconsulent. 

Gebouw locatie Stadionlaan
Gebouw locatie Beversestraat
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024